ΕΣΠΕΘΡ: Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα εφήβων, παίδων και παμπαίδων

 

Ανακοινώθηκαν από την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή και θα λάβουν μέρος στις διοργανώσεις υποδομής εφήβων, παίδων και παμπαίδων για την περίοδο 2016-17.

Η κλήρωση για το πρόγραμμα και των τριών πρωταθλημάτων ορίστηκε για την προσεχή Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Θράκη Παλάς» και ώρα 10.30πμ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (4 συμμετοχές): Θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο δύο γύρων, όπου όλες οι ομάδες θα παίξουν εντός και εκτός έδρας παιχνίδια με τους υπόλοιπους αντιπάλους τους. Η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΘΡ και θα λάβει μέρος στην β’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Συμμετέχουν υποχρεωτικά βάσει προκύρηξης λόγω συμμετοχής στην Volley League οι ομάδες Εθνικός  Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Ορεστιάδας ενώ δήλωσαν συμμετοχή και οι ΑΕ Κομοτηνής και ΑΟ Σερρών. Η έναρξη του εφηβικού πρωταθλήματος προγραμματίζεται για τις 5 Νοεμβρίου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (10 συμμετοχές): Δηλώθηκαν οι εξής δέκα ομάδες (σε μία περίπτωαη ο Εθνικός δήλωσε δύο ομάδες, όπως και πέρυσι): ΑΟ Αμυγδαλεώνα, ΑΟ Καβάλας, ΑΟ Σερρών, ΓΕ Αλεξανδρούπολης, ΑΕ Κομοτηνής, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης Β’, ΑΟ Ορεστιάδας, Άθλος Ορεστιάδας, Έβρος Σουφλίου. Χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους και ο πρώτος κάθε ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος θα προκριθούν στην τελική φάση που θα γίνει σε έναν όμιλο των τεσάρων ομάδων (δύο γύροι με βαθμολογία) και θα αναδείξει την πρωταθλήτρια της ΕΣΠΕΘΡ. Η πρωταθλήτρια και ενδεχομένως η δευτεραθλήτρια θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη β’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων. Οι τρεις όμιλοι της πρώτης φάσης ορίζονται ως εξής (το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 29 Οκτωβρίου):
Α’ Όμιλος: ΑΟ Αμυγδαλεώνα, ΑΟ Καβάλας, ΑΟ Σερρών
Β’ Όμιλος: ΓΕ Αλεξανδρούπολης, ΑΕ Κομοτηνής, Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Γ’ Όμιλος: ΑΟ Ορεστιάδας, Άθλος Ορεστιάδας, Έβρος Σουφλίου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης Β’

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (6 συμμετοχές): Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με βαθμολογία, όπου όλοι θα παίξουν με όλους εντός και εκτός έδρας. Θα ξεκινήσει στις 29 Οκτωβρίου και η ομάδα που θα κατακτήσει την 1η θέση, θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια παμπαίδων στην ΕΣΠΕΘΡ. Στο πρωτάθλημα παμπαίδων θα λάβουν μέρος οι εξής ομάδες (με αλφαβητική σειρά):  ΑΟ Ορεστιάδας, Άθλος Ορεστιάδας, Ερμογένης Ξάνθης, Έβρος Σουφλίου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης Β’άρκεια της Ημιτελικής και της Τελικής φάσης θα διοργανωθούν τουρνουά με τις ομάδες που δεν προκρίθηκαν κι επιθυμούν να συνεχίσουν να παίζουν.