Νέο χρυσό σε διεθνή διοργάνωση για την Θράκη! Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ζίου ζίτσου η Κομοτηναία Νικολέτα Τελάκη

 

Με τον ιδανικότερο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα άνοιξε η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου U 15 & 13 Senior και του 13ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου που διεξάγεται στο Κίτιον Αθλητικό Κέντρο στη Λάρνακα της Κύπρου.

Στην κορυφή του κόσμου  ανέβηκε η Νικολέτα Τελάκη από τον σύλλογο Budo Fighters Κομοτηνής, μόλις στα 14 χρόνια της. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα “Χρόνος” Κομοτηνής, «ο ελληνικός ύμνος ήχησε δυνατά στο στάδιο και η Νικολέτα άξιζε τη διάκριση και με το παραπάνω».

Στα αμιγώς αγωνιστικά η αθλήτρια έπαιζε αγώνες ρεπεσάζ από τη μία το μεσημέρι για να φτάσει στον τελικό, όπου και επικράτησε έναντι μιας ταλαντούχας Ρωσίδας αθλήτριας. Το Σάββατο αγωνίζεται η δεύτερη θρακιώτικη εκπροσώπηση στην διoργάνωση, ο Κωνσταντίνοw Στοΐτσης, επίσης από τον σύλλογο Budo Fighters Κομοτηνής.

Στην φωτογραφία οι δύο κομοτηναίοι αθλητές στο αεροδρόμιο Μακεδονία, κατά την αναχώρησή τους για την Κύπρο.

Πεντακόσιοι ογδόντα (580) αθλητές από είκοσι ένα (21) χώρες έφθασαν στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στους αγώνες. Οι αποστολές φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Λάρνακας και ήδη από σήμερα Παρασκευή διεξήχθησαν οι πρώτες εννέα από τις 33 κατηγορίες.

Επισήμως η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (17/9/16), στην 1:00 το μεσημέρι, στην παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτη Φωτίου.  Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.