Οι 40 εβρίτικοι πόντοι δεν ήταν αρκετοί… Βαριά ήττα με 3-0 της Εθνικής Ανδρών από το Βέλγιο στην Κοζάνη

 

Πρεμιέρα με ήττα 3-0 από το Βέλγιο είχαμε για την Εθνική ανδρών στο 1ο τουρνουά του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης στην Κοζάνη. Οι 40 πόντοι που σημείωσαν οι Τζούριτς, Κουμεντάκης και Ανδρεάδης δεν στάθηκαν αρκετοί για να αποφύγει την ήττα και μάλιστα με το βαρύ 3-0.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τις ευκαιρίες (ειδικά στο β’ και στο γ’ σετ που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες), ωστόσο πλήρωσε τα πάρα πολλά λάθη του (29 έναντι 6), αλλά και το γεγονός ότι οι Βέλγοι κυριάρχησαν πάνω στο φιλέ (13 μπλοκ έναντι 3).

Σε σχέση με τους Εβρίτες, ο Τζούριτς σημείωσε 26 πόντους με ποσοστά επιτυχίας οριακά πάνω από το 50% αφού φορτώθηκε την συντριπτική πλειοψηφία των επιθέσεων της Εθνικής (26/50 επ.), ο Ανδρεάδης πρόσθεσε άλλους  5 (3/6 επ., 2 μπλοκ) και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης 9 (9/19 επ., 32% υπ. – 23% άριστες), ενώ ως βασικός λίμπερο χρησιμοποιήθηκε ο Γκαράς  (67% υπ. – 38% άριστες).

Παρά την ήττα, πάντως,  η Ελλάδα διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση, αρκεί να κερδίσει το Σάββατο και την Κυριακή την Μολδαβία και την Ουκρανία αντίστοιχα και να τα παίξει όλα για όλα στο δεύτερο τουρνουά στην Αμβέρσα την ερχόμενη εβδομάδα (22-25/9).