Πάει για το πρώτο μετάλλιο της Ελληνικής κολύμβησης στο Ρίο ο Μιχαλεντζάκης με βάση τους χρόνους των αντιπάλων του!!!

 

Η ώρα του Δήμου Μιχαλεντζάκη πλησιάζει και μαζί η ώρα της Ελληνικής κολύμβησης να κερδίσει το πρώτο μετάλλιο του αθλήματος για την Ελλάδα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Όπως σημείωσε και νωρίτερα το ThrakiSportS, ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής του ΟΦΘΑ και του Ηρόδικου Κομοτηνής αγωνίζεται στις 15:30 ώρας Ελλάδος στον προκριματικό των 100μ. πεταλούδα S9 στις 15:30 και διεκδικεί  την πρόκριση στον τελικό. Αναφέραμε επίσης ότι αυτό είναι το καλό του αγώνισμα, χάρη στο οποίο έχει φέρει στην χώρα τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Αυτό που δεν είναι ωστόσο ευρέως γνωστό είναι ότι ο Μιχαλεντζάκης κατεβαίνει στον αγώνα έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από όλους του συμμετέχοντες. Με 1:00.16 είναι ο πιο γρήγορος της πρώτης προκριματικής σειράς, στην οποία και συμμετέχει. Ο κάτοχος του ρεκόρ Παραολυμπιακών Αγώνων, Ούγγρος Τάμας Σορς να είναι ο μόνος που μπορεί να του πάρει την πρωτιά στον προκριματικό, καθώς έχει πάει στο Ρίο με 1:00.78.

Σε σχέση με τις υπόλοιπες σειρές, ο ταχύτερος από όλους είναι ο Ιταλός, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Φεντερίκο Μορλάτσι ο οποίος έχει 58.91, ενώ στη δεύτερη σειρά, υπάρχει και ο Κροάτης Κρίστιαν Βίνσετιτς με 1:00.74. Λογικά αυτοί οι τέσσερις θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια στον τελικό.

Βέβαια, για να μιλάμε για τελικό, πρέπει πρώτα να γίνει ο προκριματικός. Αυτός διεξάγεται στις 15:30 ώρα Ελλάδος και ο Μιχαλεντζάκης αναμένεται να έχει άνετη πρόκριση. Άλλωστε μέχρι στιγμής στο Ρίο έχει δείξει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση- σημειώνοντας επιδόσεις που άγγιξαν τα ατομικά του ρεκόρ στις δύο φορές που έχει κολυμπήσει μέχρι τώρα, σε άλλα αγωνίσματα (μεικτή και ελεύθερο).

Αν όλα πάνε καλά, ο Θρακιώτης πρωταθλητής, που θυμίζουμε ότι πέρυσι αναδείχθηκε από την ψηφοφορία του ThrakiSportS κορυφαίος αθλητής της χρονιάς στην Θράκη σε όλα τα αθλήματα, θα κατακτήσει το πρώτο (και μόνο) μετάλλιο της Ελληνικής κολύμβησης στο Ρίο.