LIVE από το Ρίο ντε Τζανέιρο: Οι τελικοί των Μιχαλεντζάκη, Καρυπίδη και Καλπακίδου λεπτό προς λεπτό

 

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στους αγώνες του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, του Δημήτρη Καρυπίδη και της Μαρίας Καλπακίδου στους τελικούς των κατηγοριών στις οποίες λαμβάνουν μέρος στο πλαίσιο των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση και για τις επόμενες τουλάχιστον τέσσερις ώρες θα είμαστε μαζί σας μεταδίδοντας λεπτό προς λεπτό τους αγώνες των τριών θρακιωτών κολυμβητών που αγωνίζονται σε τελικούς απόψε στους παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και έχουν βάσιμες ελπίδες κατάκτησης μεταλλίων.

Ωρα 22:25  Την μεγαλύτερη ελπίδα έχουμε ασφαλώς με τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη που έχει προκριθεί στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα της κατηγορίας S9με τον τρίτο καλύτερο χρόνο αλλά σε σχέση με τους συμμετέχοντες έχει τον δεύτερι καλύτερο, με βάση τις φετινές του επιδόσεις.

Ωρα 22:29  Ο αγώνας του Μιχαλεντζάκη θα ξεκινήσει στις 23:30 ώρα Ελλάδος και με αυτόν θα ξεκινήσει και το βραδινό αγωνιστικό πρόγραμμα της κολύμβησης.

Ωρα 22:32  Μετά θα πρέπει να περιμένουμε σχεδόν ένα δίωρο για να δούμε τους άλλους δύο κολυμβητές μας, τον επίσης αλεξανδρουπολίτη Δημήτρη Καρυπίδη και την ξανθιώτισσα Μαρία Καλπακίδου.

Ωρα 22:36  Ο τελικός για τον Καρυπίδη θα διεξαχθεί στις 19:44 τοπική ώρα, 01:44 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος και σε αυτόν θα λάβει μέρος από ελληνικής πλευράς και ο Χρήστος Ταμπαξής.

Ωρα 22:39  Ο τελικός της Καλπακίδου  έχει προγραμματιστεί για τις 20:00 το βράδυ ώρα Βραζιλίας, δηλαδή στις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδος.

Ωρα 22:43  Αρχικά είχαν προγραμματιστεί προκριματικά για το πρωί, αλλά δεν χρειάστηκε να γίνουν λόγω μικρής συμμετοχής που επέτρεπε την δυνατότητα διεξαγωγής απευθείας τελικών σε αυτά τα αγωνίσματα.

Ωρα 22:50  Αντιθέτως κανονικά έγιναν οι δύο προκριματικές σειρές στα 100 μέτρα πεταλούδα των ανδρών της κατηγορίας S9 όπου ο Μιχαλεντζάκης επιβεβαίωσε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ωρα 22:55  Ο Μιχαλεντζάκης στην δική του προκριματική σειρά, την πρώτη που διεξήχθη κατά σειρά στις τερεισίμισι το μεσημέρι ωρα Ελλάδος, τερμάτισε δεύτερος σε χρόνο 1’01’91 πίσω από τον Ούγγρο Τάμας Σορς που κολύμπησε την απόσταση 1’00″58.

Ωρα 22:58  Στην δεύτερη προκριματική σειρά πρώτος τερμάτισε ο Ιταλός Φεντερίκο Μορλάτσι με χρόνο 1’01″57, ενώ ο δεύτερος αυτής της σειράς έμεινε κατά ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πίσω από τον Αλεξανδρουπολίτη.

Ωρα 23:01  Ο λόγος για τον Κροάτη Βίνσετιτς που τερμάτισε σε χρόνο 1’01″92. Αυτοί οι τέσσερις λογικά θα παλέψουν στις 23:30 το βράδυ για τα τρία μετάλλια, καθώς όπως είχε επισημάνει το ThrakiSportS από το πρωί, ήταν αυτοί με τους καλύτερους χρόνους.

Ωρα 23:05  Οι τέσσερίς τους είναι τα μεγάλα φαβορί για τα τρία μετάλλια και τα πάντα είναι ανοιχτά. Περιμένουμε σε 25 λεπτά τον αγώνα τους.

Ωρα 23:09  Ηδη στην εξέδρα έχουν έρθει πολλά μέλη της ελληνικής αποστολής στο Ρίο για να ενισχύσουν την προσπάθεια του Μιχαλεντζάκη.

Ωρα 23:14  Υπενθυμίζεται ότι ο αθλητής του ΟΦΘΑ και του Ηρόδικου Κομοτηνής κατεβαίνει στον αγώνα έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από όλους τους συμμετέχοντες, με ατομικό ρεκόρ 1’00″16.

Ωρα 23:17  Ο μόνος που έχει καλύτερο ρεκόρ είναι ο Μορλάτσι ο οποίος έχει 58″91 αλλά έκανε χρόνο κατά τρία δεύτερα χειρότερο το πρωί στον προκριματικό, έστω και αν αυτός αρκούσε όχι απλά για να περάσει στον τελικό αλλά και να τον φέρει εκεί με τον καλύτερο χρόνο.

Ωρα 23:20  Μένου δέκα λεπτά για την έναρξη του αγώνα. Επειδή ρωτάτε, θα υπάρχει μετάδοση από την ΕΡΤ2 αλλά και μπορείτε να δείτε και σε live streaming με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 23:30  Ξεκινά η παρουσίαση των συμμετεχόντων στον τελικό.

Ωρα 23:36 ΧΡΥΣΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ωρα 23:38 Ο  αθλητής από τις Φέρες, ανήλικος ακόμα αφού είναι μόλις 17 ετών, γράφει ιστορία απόψε και με ένα εκπληκτικό δεύτερο πενηντάρι κατακτά το χρυσό μετάλλιο!!!!!

Ωρα 23:41  Η επίδοση του Μιχαλεντζάκη ήταν 59 δεύτερα 27 εκατοστά. Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, είναι παραολυμπιακό ρεκόρ. Το πιο σημαντικό όμως, είναι χρυσός νικητής.

Ωρα 23:45  Ήδη έχει ανέβει ένα πρώτιο θέμα για την τεράστια επιτυχία του Μιχαλεντζάκη και θα ακολουθήσουν και άλλες. Δείτε με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Ωρα 23:51  Στο facebook γίνεται χαμός σε όλη την Θράκη με την επιτυχία του Μιχαλεντζάκη.

Ωρα 23:56  Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα από την υπερφόρτωση της ιστοσελίδας μας. Ήδη έχει ανέβει και το βίντεο της κούρσας με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 00:01  Εχει περάσει σχεδόν μισή ώρα από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου του Δήμου Μιχαλεντζάκη και η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Θα το καταλάβουμε καλύτερα σε περίπου 15 λεπτά που είναι προγραμματισμένη η απονομή.

Ωρα 00:09  Μέσα στον πανικό, ξεχάσαμε να σας πούμε τους… πίσω από τον Δήμο. Το ασημένιο μετάλλιο κατέληξε στον Ιταλό Φεντερίκο Μολάτσι με 59.52, που ήταν το μεγάλο φαβορί και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ. Ο αθλητής που γύρισε πρώτος στο 50άρι, ο Ούγγρος Τάμας Σορς που είχε νικήσει τον Δήμο το πρωί στην προκριματική σειρά, περιορίστηκε στην τρίτη θέση με 59.85.

Ωρα 00:13  Ο Μιχαλεντζάκης γύρισε στο πρώτο 50άρι δεύτερος (28.02), όμως στο δεύτερο πενηντάρι έβαλε μπρος τις… μηχανές και απογειώθηκε.

Ωρα 00:18  Ετοιμαζόμαστε για την απονομή και ανέβηκε ήδη η πρώτη δήλωση του Μιχαλεντζάκη στην μεικτή ζώνη. Διαβάστε  την με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 00:23  Αυτήν την στιγμή η απονομή!!!

Ωρα 00:26  Απίστευτη η συγκίνηση του Μιχαλεντζάκη.

Ωρα 00:29  Διαβάστε το σχετικό θέμα και δείτε την πρώτη από τηλεοράσεως φωτογραφία από την απονομή με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Ωρα 00:32  Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική κολύμβηση στην Βραζιλία. Ο νεαρός κολυμβητής, μαθητής του Λυκείου, έσπασε την… κατάρα που ήθελε τους Έλληνες κολυμβητές, όπως τον Αντώνη Τσαπατάκη και τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, να φτάνουν στην… βρύση αλλά να μην πίνουν νερό εδώ στο Ρίο.

Ωρα 00:45  Στο μεταξύ να επισημάνουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το νερό και η δραστηριότητα στην ολυμπιακή πισίνα του Ρίο έχει ανασταλεί, κάτι που σημαίνει ότι πάει πίσω ο αγώνας του Καρυπίδη και της Καλπακίδου.

Ωρα 00:53  Είναι άγνωστο τι ακριβώς θα συμβεί με τους επόμενους αγώνες, αφού έχει ανασταλεί η αγωνιστική διαδικασία.

Ωρα 00:59  Στο μεταξύ ανεβάσαμε και το βίντεο από την κούρσα του Μιχαλεντζάκη έτσι όπως την κατέγραψε ο Δημήτρης Καρυπίδης (που αγωνίζεται σε λίγο στον δικό του τελικό) μέσα από το κολυμβητήριο. Απολαύστε το με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 01:07   Υπό φυσιολογικές συνθήκες σε λιγότερο από μισή ώρα θα είχαμε τον αγώνα του Δημήτρη Καρυπίδη στα 50μ ύπτιο αλλά ακόμα δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει…

Ωρα 01:14  Πάντως μας έρχονται συνέχεια πληροφορίες από το Ρίο. Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις Μιχαλεντζάκη:  «Το αφιερώνω στην αδελφή μου. Η Αλεξανδρούπολη απόψε γιορτάζει. Ευχαριστώ τον Αντώνη Τσαπατάκη που με στήριξε, τους προπονητές μου αλλά και όλους εκείνους που μου έστελναν μηνύματα συμπαράστασης, έστω κι αν δεν είχα κάνει την παραμικρή διάκριση» είπε στην μεικτή ζώνη αμέσως μετά την… τρελή κούρσα που τον έφερε στην κορυφή της κούρσας.

Ωρα 01:28  Η Αλεξανδρούπολη ξενυχτά και πανηγυρίζει απόψε…

Ωρα 01:36  Όσο διάστημα δεν έχουμε αγώνες στο ρίο, έγιναν όλες οι απονομές, για να κερδηθεί χρόνος.

Ωρα 01:41  Ξαναξεκινάει το πρόγραμμα. Περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνουν οι κούρσες του Καρυπίδη που έπρεπε να έχει γίνει, αλλά πάει μάλλον για 4-45 λεπτά μετά και της Καλπακίδου που είχε προγραμματιστεί στις 2.00 και θα πάει και αυτή πίσω…

Ωρα 01:50  Βάσει των υπολογισμών πάμε σε δέκα περίπου λεπτά στον αγώνα του Καρυπίδη.

Ωρα 01:59  Μόλις παρουσιάζεται ο τελικός του Καρυπίδη, 50 μέτρα ύπτιο κατηγορίας S1, με τις πιο βαριές αναπηρίες δηλαδή, με τον Δημήτρη Καρυπίδη να είναι στην δεύτερη διαδρομή.

Ωρα 02:02  Πάμε στον τελικό…

Ωρα 02:05  Με χρόνο 1’32″09  τερματίζει πέμπτος ο Καρυπίδης. Τέταρτος ο Ταμπαξής.

Ωρα 02:11  Λεπτομέρειες για τον αγώνα του Καρυπίδη με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 02:13  Εβδομος ο Αριστείδης Μακροδημήτης στον δικό του τελικό. Και πάμε αμέσως μετά στην Μαρία Καλπακίδου.

Ωρα 02:18  Μόλις έγινε η παρουσίαση της Καλπακίδου που μετέχει στον τελικό της κατηγορίας S2 στα 50 μέτρα ύπτιο. Μετέχουν επτά αθλήτριες στον τελικό.

Ωρα 02:20  Σε αυτό το αγώνισμα έχει ένα χάλκινο η Μαρία το 2000 σε ηλικία 15 ετών στο Σίδνεϊ και ένα ασημένιο στην Αθήνα το 2004, ενώ σε Πεκίνο και Λονδίνο αναδείχθηκε έκτη. Πάμε στον αγώνα…

Ωρα 02:22  Στην πέμπτη θέση η Μαρία Καλπακίδου με 1΄24″45. Άλλη μια σημαντική επιτυχία για την ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια…