Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ανατέθηκε η διοργάνωση του μεγάλου συνεδρίου Euralex το 2020!

 

Τι σχέση έχει η Λεξικογραφία, η επιστήμη που ασχολείται θεωρητικά και πρακτικά με την σύνταξη λεξικών, με την Κομοτηνή; Απάντηση στο ερώτημα δίνει η συμμετοχή σε ένα διεθνές συνέδριο ευρωπαϊκής Λεξικογραφίας, όπου παρουσιάστηκαν δεδομένα από σαράντα διαφορετικές γλώσσες.

Οι εργασίες αυτού του Συνεδρίου έκρυβαν μια ευχάριστη έκπληξη για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου ευρωπαϊκής Λεξικογραφίας του 2020 στην Κομοτηνή από το Τμήμα ελληνικής Φιλολογίας.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία λεξικογραφίας, η Euralex διοργανώνει αυτό το συνέδριο κάθε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιτυχία πιστώνεται στο πρόσωπο της προέδρου του Τμήματος, της κ.Ζωής Γαβριηλίδου η οποία κατάφερε και έπεισε τους συναδέλφους της ότι η Κομοτηνή και το Δημοκρίτειο είναι η κατάλληλη επιλογή για τη φιλοξενία του μεθεπόμενου συνεδρίου.

“Στο Συνέδριο αυτό ενημερωθήκαμε για ό,τι πιο πρόσφατο υπάρχει στο χώρο της λεξικογραφίας, για τα καινούργια λεξικά που έχουν γίνει, αλλά και για θεωρητικές μελέτες που αφορούν στον τρόπο που κάνουν τα λεξικά πιο χρηστικά. Καταθέσαμε πρόταση για να διοργανώσουμε το συνέδριο του 2020 και η ανταπόκριση είναι θετική. Άρα, έχουμε τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς για να κάνουμε ένα Συνέδριο υψηλών προδιαγραφών. Ο στόχος αυτού του Συνεδρίου είναι διττός, αφενός μεν ακαδημαϊκός , αφετέρου να κάνουμε την περιοχή μας γνωστή σε άτομο από όλο τον κόσμο”.

Η κα Γαβριηλίδου θεωρεί πως θα είναι ένα πολύ καλό βήμα να παρουσιαστεί και η ελληνική λεξικογραφία η οποία από το 1998 μέχρι το 2013 έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα με την έκδοση μεγάλων λεξικών.

 

Πηγή: mycampus.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here