Τα εγκωμιαστικά σχόλια για την Ξάνθη στο επίσημο πρόγραμμα της ΠΑΕ ΑΕΚ

 

Η ΑΕΚ νίκησε την Ξάνθη με 4-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην μένει ασφαλώς ικανοποιημένος από την απόδοση και κυρίως την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Ωστόσο στο επίσημο πρόγραμμα που είχε εκδώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ για τον αγώνα, υπήρχαν πολλά εγκωμιαστικά σχόλια για την θρακιώτικη ομάδα.

«Η Ξάνθη θέλει να επιστρέψει…», τιτλοφορούνταν το σχετικό δισέλιδο θέμα που είχε αναλυτική παρουσίαση του ρόστερ της ομάδας. Εκεί επισημαίνεται ότι έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που η ομάδα της Ξάνθης τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, με την επιπλέον επισήμανση ότι «έκτοτε βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ενώ έχει κινδυνεύσει ακόμα και στις θέσεις του υποβιβασμού».

Τονίζει βέβαια ότι «αυτήν την κατάσταση φιλοδοξεί να ανατρέψει φέτος η ακριτική ομάδα με μόνιμη παρουσία στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου από το 1989». Γίνεται αναφορά στην παρουσία Λουτσέσκου στον πάγκο, στην προτίμηση να αποκτηθούν έμπειροι ποδοσφαιριστές ενώ προστίθεται: «Στην ομάδα μεταπήδησε από το καλοκαίρι και ένα… δικό μας παιδί, ο 19χρονος αμυντικός Στράτος Σβάρνας, που ακολούθησε την προετοιμασία στην Πολωνία με την ΑΕΚ πριν αποκτηθεί από την Ξάνθη».

Το αφιέρωμα επισημαίνει ακόμα ότι η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ξάνθη επειδή σε λίγους μήνες συμπληρώνει «50 χρόνια ενεργής ζωής» ενώ επέστρεψε στο παλιό όνομα χωρίς αυτό του χορηγού Skoda με το οποίο ταυτίστηκε. «Μία από τις σημαντικές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της ελληνικής περιφέρειας είναι εδώ και παραμένει φιλόδοξη από την σημερινή κιόλας πρεμιέρα της απέναντι στην ομάδα μας στο Ολυμπιακό Στάδιο», καταλήγει το σχετικό άρθρο στο περιοδικό της ΠΑΕ ΑΕΚ.