Η Θράκη κατέκτησε ήδη το πρώτo της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς (αλλά λίγοι το γνωρίζουν…)

 

Η Ελλάδα μετρά ήδη τέσσερα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, λίγοι ωστόσο γνωρίζουν ότι ο ένας από τους αθλητές που τα κατέκτησαν έχει καταγωγή από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Ζησίδη που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα της σφαιροβολίας της κατηγορίας F32, εκεί που ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατέκτησε το χρυσό καταρρίπτοντας τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.

Όπως αποκαλύπτει λοιπόν η ηλεκτρονική έκδοση του πολύ καλού περιοδικού του Β. Έβρου “Βορρέας” του Σταύρου Παπαθανάκη, ο χάλκινος παραολυμπιονίκης Δημήτρης Ζησίδης έχει καταγωγή από το χωριό Ελιά Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας.

Μετά και από αυτήν την αποκάλυψη, ανεβαίνει στους επτά ο αριθμός των μελών της Ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο που κατάγονται από την Θράκη ή ανήκουν σε συλλόγους της Θράκης.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το γεωγραφικό μας διαμέρισμα πανηγυρίζει ήδη και το πρώτο του μετάλλιο.  Και ευελπιστεί να το κάνει και άλλες φορές, στην διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας στο Ρίο.

Στην φωτογραφία του μοναδικού έλληνα φωτογράφου στους Παραολυμπιακούς Νίκου Καρανικόλα, βλέπετε δεξιά τον Δημήτρη Ζησίδη κατά την απονομή, ενώ στο κέντρο είναι ο χρυσός παραολυμπιονίκης της σφαίρας F32 Θανάσης Κωνσταντινίδης.