«Εδώ Ντεμοτεχνείο»: Τα σχόλια Νικολαΐδη για Γκιρτζίκη-Μάνταλο και οι αποκαλύψεις για τα χρόνια της Αλεξανδρούπολης

 

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ξεκίνησε την πορεία του ως ραδιοφωνικός παραγωγός, οι φίλαθλοι της Θράκης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την εκπομπή ενός από τους κορυφαίους Θρακιώτες ποδοσφαιριστές και μέσα από το ThrakiSportS, αλλά για όσους δεν την άκουσαν, υπάρχει λύση.

Παρακάτω υπάρχει η πλήρης εκπομπή και με ένα play μπορείτε να την ακούσετε. Για όσους όμως δεν έχετε αυτόν τον χρόνο, το ThrakiSportS έχει απομονώσει τα σημαντικότερα σημεία από τις αποκαλύψεις και τα σχόλιά του, ιδίως αυτά που έχουν σχέση με την Θράκη.

Για παράδειγμα, στο ξεκίνημα της εκπομπής και αφού αποκαλύφθηκε ότι νονός της είναι ο Αλέξης Σπυρόπουλος, ο Ντέμης αποκάλυψε την πρώτη ραδιοφωνική του εμπειρία στα χρόνια που ακόμα βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη. «Όταν ήμουν 13-14 έφευγα απ’ το σπίτι, είχα πάρει τα κλειδιά ενός πειρατικού σταθμού κι έκανα μόνος μου εκπομπή. Δεν πρέπει να με άκουγαν πάνω από δύο τρία άτομα, βασικά οι γονείς μου».

Σε ερώτημα αν ο ίδιος είχε άγχος πριν από τις πρεμιέρες του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να μην κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ, ο Ντέμης είπε: «Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο, θυμάμαι όμως να έχω άγχος πριν από μεγάλα παιχνίδια». Ο Εβρίτης άσσος εκτίμησε ότι στο φετινό πρωτάθλημα δεν θα ξεφύγει εύκολα κάποια ομάδα στην βαθμολογία, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ερώτηση για τον (τέως πλέον) πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, αρκέστηκε να σχολιάσει: «Δεν μου έκανε εντύπωση η παραίτηση, αναμενόμενη ήταν. Πιο πολύ μου έκανε εντύπωση πως έγινε Νο1 άνθρωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκείνο μου έκανε εντύπωση. Εκτός από ικανότητες είναι και συμβολικά καποια πράγματα. Είσαι δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον τελικό κυπέλλου, θα ήθελες έναν άνθρωπο…».

Σε άλλη ερώτηση για τον Πέτρο Μάνταλο, τον οποίο έχει ο ίδιος χρίσει ως επόμενο ηγέτη της ΑΕΚ, ο Ντέμης σχολίασε: «Τον θεωρώ εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Είχα πει ότι θα μπορούσε να γίνει ηγέτης. Περιμένω ακόμα από αυτόν. Σε μία ΑΕΚ δυνατή ο Μάνταλος θα μπορούσε να γίνει ένα τέλειο σύγχρονο αμυντικό χαφ. Έχει το ταλέντο. Του αρέσει να παίρνει την μπάλα από πίσω και να φτιάχνει παιχνίδι, την στιγμή που δεν έχει την δυνατότητα να βγάλει πολλές τελικές. Μακάρι να γίνει (ηγέτης)».

Ο Ντέμης Νικολαΐδης πρότεινε ακόμα να στηριχθεί περισσότερο η Β’ Εθνική από τις μεγάλες ομάδες. «Ας μπει όριο πχ να παίζουν τρεις έλληνες στην ενδεκάδα της β εθνικής γιατί αν συμβεί αυτό, ο μπαμπάς από την Καλαμάτα ή την Αλεξανδρούπολη θα πάει το παιδί σε αυτήν την ακαδημία και όχι σε μια μεγάλη ομάδα, προκειμένου ο γιος του να παίξει μπάλα. Έπαιζα από 15 στις Εθνικές Νέων, Παίδων και δεν υπήρχε παίκτης σε μεγάλη ομάδα. Όλοι παίζαμε β’ και γ’ Εθνική».

Μάλιστα θυμήθηκε ένα περιστατικό από την περίοδο της προεδρίας του στην ΑΕΚ: «Υποχρεωθήκαμε με εντολή του Σάντος να πάει ο Παπασταθόπουλος στον Βόλο να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Οταν θα γυρίσει, θα είναι έτοιμος, είπε ο Σάντος. Ήταν στα 18 του, πήγε στη β’ εθνική, έκανε 18 παιχνίδια και όταν γύρισε, έπαιξε αμέσως ο Σωκράτης στην πρώτη ομάδα, ακόμα και Τσάμπιονς Λιγκ».

Σε ερώτημα αν ισχύει ο αστικός μύθος ότι ήρθε ο Σταύρος Σαράφης να τον δει στην Αλεξανδρούπολη αλλά τον απέρριψε και πρότεινε τον Βολτέζο, ο Ντέμης είπε: «Ισχύει αλλά μπορεί να μην ήμουν καλός σε εκείνο το ματς».

Αναφορικά με τα ματς που ο ίδιος θεωρεί πιο σημαδιακά στην καριέρα του, ο Ντέμης πλην φυσικά του Euro στην Πορτογαλία, αναφέρει το ΑΕΚ-Ρεάλ 3-3 ενώ από άλλων ομάδων ευρωπαϊκά παιχνίδιοα ξεχωρίζει το Ρεάλ – Ολυμπιακός 4-2. Θυμήθηκε μάλιστα την ευκαιρία που έχασε και ο ίδιος και ο Μαλαδένης και μάλιστα την συνέκρινε με εκείνη στο ιστορικό ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπου χάθηκε η πρόκριση για την τετράδα του Κυπελλούχων.