Ο Θρακιώτης φωτογράφος που έκανε το εξώφυλλο του Down Town με Σπύρο Γιαννιώτη και Λευτέρη Πετρούνια

 

Μπορεί όσο περνούν οι ημέρες κάποιοι ήδη να ξεχνούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όσα ζήσαμε επί 17 μαγικές μέρες, ωστόσο υπάρχουν και τα εβδομαδιαία περιδοικά που προς τιμήν τους κυκλοφόρησαν με εξώφυλλο τους Ολυμπιονίκες μας. Μάλιστα, πίσω από αυτό του Down Town κρύβεται ένας Θρακιώτης φωτογράφος, που τους έχει φωτογραφίσει όλους – όχι μετά τους Αγώνες αλλά πριν.

amoiridisΟ λόγος για τον Κώστα Αμοιρίδη που βλέπετε στην φωτογραφία δεξιά (σπανίως βρίσκεις φωτογραφίες των φωτογράφων αλλά ας είναι καλά το “φατσοβιβλίο”, που λένε και στην Θεσσαλονίκη).

Ο Κώστας Αμοιρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη (αρκετά γνωστή και πολύ αγαπητή στην πόλη η συγκεκριμένη οικογένεια άλλωστε), ωστόσο  όταν πήγε στην Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει, έμεινε εκεί και πλέον έρχεται στην Ξάνθη μόνο για διακοπές. Θεωρείται από τους κορυφαίους φωτογράφους της συμπρωτεύουσας και από τα κλικ του έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής κοινωνίας, των κορυφαίων αθλητών μας συμπεριλαμβανομένων.

Συνεργάτης κατά καιρούς με τα περιοδικά Κλικ, Soul, Playboy, DownTown, Max, Diva, Esquire, Nitro, People, o Κώστας Αμοιρίδης δεν λείπει από κανένα περίπτερο αλλά και από κανένα περιοδικό που αγαπά τη δύναμη των εικόνων. Τα πορτρέτα του θεωρούνται σχολή (δείτε δείγματα της δουλειάς του με ένα κλικ ΕΔΩ), αλλά η εξειδίκευσή του στα πορτφόλιο μόδας και διαφήμισης τον έκαναν εξίσου περιζήτητο ανάμεσα σε στιλίστες και media shops.

Μάλιστα, η αθλητική εταιρεία Nike να συνεργάζεται πλέον μόνιμα μαζί του  στις παγκόσμιες καμπάνιες της. «Αντισυμβατικός, ανατρεπτικός, αλλά και εκκεντρικός, ίσως γιατί επηρεάστηκε και από τη χρόνια συνεργασία του με τον πρώην διευθυντή του Κρατικού Χοροθεάτρου Βορείου Ελλάδος και ιδρυτή της ομάδας ΟΚΤΑΝΑ, Κωνσταντίνο Ρήγο, συνεχίζει να φωτογραφίζει χωρίς όρια», αναφέρουν οι φίλοι του.

Αυτός ο Θρακιώτης φωτογράφος λοιπόν, από τα χέρια του οποίου έχουν περάσει και ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Σπύρος Γιαννιώτης, κρύβεται πίσω από το «Ολυμπιακό» εξώφυλλο του τρέχοντος τεύχους του «Down Town» – του κορυφαίου ίσως lifestyle περιοδικού της χώρας που επέλεξε (και ορθά) να χαρίσει την πρώτη του σελίδα σε δύο από τους αθλητές που μας δόξασαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Δείτε παρακάτω το πρωτοσέλιδο του τρέχοντος Down Town…

down-town