Πρωινή βόμβα Πανόπουλου που προανήγγειλε παραίτηση Στράτου

 

Δύο ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League (βάση προγράμματος) ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος τάραξε και πάλι τα νερά μέσω δήλωσης του στο επίσημο site της Ξάνθης.

Όπως έκανε γνωστό ο Γιώργος Στράτος θα παραιτηθεί τις επόμενες ώρες από την προεδρία της Super League, καθώς είχε δεσμευθεί πριν κατέβει στις εκλογές ότι αν κάποια ομάδα άρει την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό του, τότε ο Γιώργος Στράτος θα παραιτηθεί από Πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Κάτι τέτοιο έγινε χθες σύμφωνα με τον Χρήστο Πανόπουλο, καθώς εκπρόσωπος του Ολυμπιακού σε επικοινωνία του, ήρε για λογαριασμό της ομάδας του την εμπιστοσύνη του στο Γιώργο Στράτο και αφού τον ενημέρωσε γι’ αυτό , τις επόμενες ώρες ο Γιώργος Στράτος θα παραιτηθεί από την Προεδρία της Super League τιμώντας τη δέσμευση αυτή. Όμως έγινε επίσης γνωστό ότι ο Γιώργος Στράτος θα είναι και πάλι υποψήφιος για πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί μέσα σε όλα όσα έχουν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες και ενώ όλοι περιμένουν την ανακοίνωση του υφυπουργού Σταύρου Κοντονή για αναβολή τουλάχιστον δύο εβδομάδων στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ιδιοκτήτη του ΑΟ Ξάνθη Χρήστου Πανόπουλου:

«Σε μία προσπάθεια να υπάρξει ομοφωνία στην εκλογή του Προέδρου της SUPERLEAGUE και για να βελτιώσουμε την εικόνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τις προσπάθειες που γινόντουσαν εκείνην την εποχή και που όσο με αφορά συνεχίζουν να γίνονται, ήρθα σε επικοινωνία με εκπροσώπους της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ (προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως οι ομάδες αναφέρονται με αλφαβητική σειρά), με τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού δεν κατέστη δυνατή αυτή η επικοινωνία σε εκείνο το συγκεκριμένο timing, και τους εξέφρασα τη σκέψη μου για το Γιώργο Στράτο.

    Η θέση μου αυτή έγινε αποδεκτή και εγώ παράλληλα με τη σειρά μου, χωρίς κανένας από τους τρεις να μου το ζητήσει, δεσμεύτηκα ότι αν ένας από αυτούς άρει σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής του Γιώργου Στράτου την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του, τότε ο Γιώργος Στράτος θα παραιτείτο από Πρόεδρος της SUPERLEAGUE.

    Την εν λόγω διά λόγου δέσμευσή μου, τη γνωστοποίησα στο Γιώργο Στράτο με την παράκληση να την αποδεχτεί, όπως και έγινε.

    Χθες, εκπρόσωπος του Ολυμπιακού σε επικοινωνία μαζί μου, ήρε για λογαριασμό της ομάδας του την εμπιστοσύνη του στο Γιώργο Στράτο και ως εκ τούτου, αφού τον ενημέρωσα γι’ αυτό , τις επόμενες ώρες ο Γιώργος Στράτος θα παραιτηθεί από την Προεδρία της SUPERLEAGUE τιμώντας τη δέσμευση αυτή.

    Μέσα από τις γραμμές αυτές, θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των 16 ομάδων για την ψήφο που έδωσαν στο Γιώργο Στράτο.

    Τέλος με την παρούσα δηλώνω ότι ο Γιώργος Στράτος θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της SUPERLEAGUE στο δ.σ. που φαντάζομαι ότι θα συγκληθεί άμεσα μετά την παραίτησή του για το σκοπό αυτό έστω και αν λάβει μόνο την ψήφο της Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ.»