Το φυλαχτό της Παναγιάς που βοήθησε Δουβαλίδη (αλλά και Τραϊκοβιτς) στις κούρσες τους στο Ρίο

 

Με το εικονιζόμενο φυλαχτό της Παναγίας στο πέτο του αγωνίστηκε ο Κώστας Δουβαλίδης, τόσο στον προκριματικό όπου πήρε ως πρώτος στην σειρά του την πρόκριση για τον ημιτελικό, όσο και στον ημιτελικό όπου κατέκτησε την 13η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήταν η πρώτη φορά που κέρδισε προκριματική σειρά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Δουβαλίδης μετά το ντεμπούτο του στην διοργάνωση το 2008 στο Πεκίνο. Η νίκη αυτή ήρθε ανήμερα της Παναγίας και ο δραμινός πρωταθλητής, που έχει ψηλά την πίστη στις προτεραιότητές του, ήταν περιχαρής στην μεικτή ζώνη.

«Μεγάλη η χάρη της σήμερα. Με βοήθησε πολύ. Έκανε τη δουλειά της», σχολίαζε ο πρωταθλητής από την Δράμα, ιδιαίτερα αγαπητός και στους Θρακιώτες από τις συχνές του παρουσίες σε αγώνες αλλά και σε εκδηλώσεις των τοπικών ομάδων στίβου με τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών τους.

Παράλληλα, περιχαρής όπως ήταν μετά τον προκριματικό που έγινε ανήμερα Δεκαπενταύγουστο ώρα Βραζιλίας, επιδείκνυε στο ThrakiSportS και τους άλλους έλληνες δημοσιογράφους στη μεικτή ζώνη το φυλαχτό της Παναγίας που είχε καρφιτσωμένο και στο οποίο απέδιδε μεγάλο μέρος από την θετική του ενέργεια.

Το φυλαχτό αυτό το φόραγε και στον ημιτελικό και αμέσως έσπευσε να το φιλήσει μετά τον αγώνα ο Κύπριος πρωταθλητής Μίλαν Τραϊκόβιτς, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό. Δουβαλίδης και Τραϊκοβιτς είναι πολύ καλοί φίλοι, με τον Δραμινό να αποτελεί πρότυπο για τον νεαρό Κύπριο.

douvalidis-fylakto02