Πετάνε για μετάλλιο οι Μάντης – Καγιαλής! Άλλες δύο ιστιοδρομίες την Παρασκευή…

 

Κόντρα στον άστατο και κακό καιρό, το ελληνικό πλήρωμα των 470, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής κάνουν εξαιρετικό αγώνα και βρίσκονται σε τροχιά μεταλλίου!

Το ελληνικό πλήρωμα, το οποίο βρίσκεται στο Ρίο χάρη πρωτίστως στην στήριξη που βρήκε από τοπ Lascaria Foundation του της οικογένειας του Ξανθιώτη επιχειρηματίαΝίκου Λάσκαρη,  μπήκε την Πέμπτη στο στίβο της Μαρίνα Ντε Γκλόρια αποφασισμένο να πιάσει κορυφή και τα κατάφερε.

Οι δύο Έλληνες ιστιοπλόοι ήταν πρώτοι στην πρώτη ιστιοδρομία της ημέρας (και 3η συνολικά) ενώ στην δεύτερη ιστιοδρομία της ημέρας  (4η του αγώνα) ολοκλήρωσαν την κούρσα τους στην πέμπτη θέση. Έτσι έλαβαν συνολικά έξι βαθμούς ποινής.

Στη γενική κατάταξη μέχρι στιγμής προηγείται το πλήρωμα της Κροατίας (Φαντέλα-Μάρενιτς) με τέσσερις βαθμούς ποινής και ακολουθούν οι Αυστραλοί (Μπέλτσερ-Ράιαν) με εννέα βαθμούς ποινής και οι Μάντης-Καγιαλής με εννέα.

Τα πληρώματα Σουηδίας και Γαλλίας έχουν από 14 βαθμούς ποινής ενώ το βρετανικό που είναι και αυτό δυνατό και ικανό για οτιδήποτε, έχει 16 βαθμούς ποινής και περιορίζεται για την ώρα στην έκτη θέση.

Βέβαια, έχουμε μπροστά μας ακόμα επτά ιστιοδρομίες και με τον καιρό να είναι ασταθής όλα γινόνται. Ωστόσο όμως, Μάντης και Καγιαλής είναι ιδιαίτερα έμπειροι, γνωρίζουν τα νερά πολύ καλά καθώς έκαναν προετοιμασία για μεγάλο διάστημα στο Ρίο και έχουν τρομερή δίψα για να φτάσουν στην επιτυχία.

Την Παρασκευή, καιρού επιτρέποντος βέβαια, αγωνίζονται σε δυο ακόμα ιστιοδρομίες. Στόχος να παραμείνουν στις υψηλές θέσεις, ώστε να λάβουν μέρος στην edal race της ερχόμενης Τετάρτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here