Η συγκίνηση του πατέρα-προπονητή Τάσου Κορακάκη στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου προς τιμήν της κόρης του

 

Την στιγμή που η Άννα Κορακάκη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και ακούστηκε ο εθνικός ύμνος, περίπου 24 ώρες πριν, όλοι εστίασαν στην ολυμπιονίκη από την Δράμα, το  όμορφο χαμόγελό της, την συγκίνηση και το δάκρυ που κύλισε στο μάγουλό της.

Το ThrakiSportS εστίασε στον άνθρωπο που αποτέλεσε τον συνοδοιπόρο της σε όλη αυτήν την προσπάθεια, τον πατέρα – προπονητή Τάσο. Ο οποίος ζούσε πιο έντονα από οποιονδήποτε την στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, καταγράφοντας σε βίντεο τις στιγμές.

«Τάσο, άσε τα βίντεο. Βγάζουμε όλοι εμείς, θα τα βρεις. Κάντε και απόλαυσε αυτές τις στιγμές, είναι και για την Άννα είναι και για σένα», του είπαμε, αλλά δεν… Το κινητό ανά χείρας και η συγκίνηση αλλά και η υπερηφάνεια για το καμάρι του, το καμάρι όλης της Ελλάδας πλέον, έκδηλη.

Δίπλα του ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής από δεξιά, από αριστερά ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο αρχηγός της αποστολής στο Ρίο ντε Τζανέιρο Ισίδωρος Κούβελος. Και πολλοί, πάρα πολλοί και διάφοροι παρατρεχάμενοι.

Σαν ThrakiSportS σε αυτήν την φωτογραφία προσπαθήσαμε να καταγράψουμε τους πρωταγωνιστές. Στο βάθος η ολυμπιονίκης Άννα, στέκεται στο ψηλότερο σκαλί. Σε πρώτο πλάνο, ο μπαμπάς – προπονητής Τάσος καταγράφει. Και μέσα στην οθόνη του  κινητού του, το ανέβασμα της ελληνικής σημαίας στον πιο ψηλό ιστό, αφήνοντας κάτω της την γερμανική.

Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν έχουν ήχο για να ακούγατε και τον εθνικό ύμνο. Αλλά είναι από τις φωτογραφίες που, όπως λένε και οι κινέζοι, αξίζουν όσο χίλιες (και βάλε) λέξεις…