Photos: 50 κλικ από την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου από την Αννα Κορακάκη

Η Ελληνίδα αθλήτρια, Άννα Κορακάκη, κέρδισε σήμερα το χρυσό μετάλλιο στα 25 μ. με σπορ πιστόλη στην Σκοποβολή γυναικών. Δείτε φωτογραφίες από την απονομή του μεταλλίου αποκλειστικά στο ThrakiSportS.

Περήφανη έκανε σήμερα όλη την Ελλάδα και φυσικά την Περιφέρεια ΑΜ-Θ η Άννα Κορακάη. Η 20χρονη αθλήτρια από τη Δράμα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το δεύτερο δικό της στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, γράφοντας ιστορία καθώς έγινε η μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια που έχει πετύχει κάτι τέτοιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ τελευταίος Έλληνας που το είχε καταφέρει αυτό ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας πριν από 104 χρόνια, το μακρινό το 1912 στους Ολυμπιακούς της Στοκχόλμης.  Παράλληλα αυτό ήταν και το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ο αγώνας της Άννας Κορακάκη με τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς ήταν συγκλονιστικός. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 6-0, θέλοντας ακόμα ένα πόντο για να πάρει το χρυσό. Όμως η Γερμανίδα κατάφερε και ισοφάρισε και όλα θα κρίνονταν στο τελευταίο σετ βολών. Εκεί η Κορακάκη ήταν πιο ήρεμη και εύστοχη και με 8-6 πήρε τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε νωρίτερα η Χέιντι Γκέρμπερ από την Ελβετία, που νίκησε με 8-4 στο μικρό τελικό την Γινγκγίνγκ Ζανγκ από την Κίνα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την προσπάθεια της Κορακάκη και την απονομή του χρυσού μεταλλίου, όπως μεταδόθηκαν από το συνεργαζόμενο με το ThrakiSportS φωτογραφικό πρακτορείο InTime.