Δεύτερη στα Βαλκάνια η Εθνική Παμπαίδων των 6 εβριτών! Άγγιξε το χρυσό αλλά λύγισε από την κούραση

Αν και έπαιξε εξαιρετικό βόλεϊ και προηγήθηκε με 2-1 σετ, η Εθνική Παμπαίδων δεν άντεξε και λύγισε από την κούραση, γνωρίζοντας την ήττα με 2-3 σετ στον τελικό του Βαλκανικού Τουρνουά που έγινε στη Σερβία.

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, χάνοντας το πρώτο σετ και με τους Μούχλια και Αλεξούδη να αγωνίζονται τραυματίες, κατάφερε όμως και πήρε τα άλλα δύο σετ, γυρίζοντας το παιχνίδι, παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ. Από εκείνο το σημείο και μετά η κούραση από την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό με τη Σερβία, αλλά και η πίεση από την Τουρκία, είχαν ως αποτέλεσμα η Εθνική να λυγίσει και να ηττηθεί στα τάι μπρέικ.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε πως “Με βάση τις συνθήκες με τις οποίες ξεκίνησε αυτή η ομάδα, έχοντας μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας, χωρίς φιλικά παιχνίδια, αλλά και με τους τραυματισμούς που μας στέρησαν δύο κεντρικούς συν αυτούς που μας προέκυψαν στο τουρνουά, δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος. Κι όσο κλισέ κι αν ακούγεται νιώθω ότι είμαστε οι νικητές αυτού του τουρνουά. Η Τουρκία είναι μια πλήρης ομάδα, πολύ καλά προετοιμασμένη αλλά για να μας κερδίσει, την αναγκάσαμε να φτάσει στα όρια της, ενώ εμείς πληρώσαμε την κούραση του χθεσινού αγώνα στα δύο τελευταία σετ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές, ακόμη και τα παιδιά που δεν ταξίδεψαν στην Σερβία, όλους όσοι βοήθησαν και στήριξαν αυτήν την ομάδα κι ιδιαίτερα τον συνεργάτη του Νίκο Μούχλια για την τεράστια βοήθεια που προσέφερε”.

Τα σετ: 22-25, 25-21, 26-24, 17-25, 8-15

ΕΛΛΑΔΑ (Γιαμακίδης): Ανδρεόπουλος, Μούχλιας, Κεσεσίδης, Αλεξούδης, Στράτος, Ρέτζιος Σταυρόπουλος –λ / Μποζίδης, Στείρος, Παπαδημητρίου, Χανδρινός, Χάκας.