Ρίο 2016: Σε δύσκολη σειρά με Αμερικανούς και Αυστραλούς αλλά και… ψυχολογία στα ύψη η σκυτάλη του Κατραντζή

 

Την δεύτερη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων πέφτει στην πισίνα η σκυταλοδρομία 4×100 μέτρα ελεύθερο, χάρη στην συμμετοχή της οποία βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ο θρακιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής.

Η σκυτάλη προέρχεται από δύο πανελλήνια ρεκόρ που σημείωσε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου με τον χρόνο να έχει πλέον πέσει στο 3:14.42. Η ολυμπιακή πίστα στο Ρίο θεωρείται πολύ γρήγορη και δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση η σημείωση ενός ακόμα ρεκόρ.

Αυτό από μόνο του θα αποτελέσει επιτυχία, όπως επιτυχία αποτελεί και το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα είναι στις 16 καλύτερες που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προφανώς ο στόχος θα είναι και η συμμετοχή στον τελικό, αλλά θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο. Όχι όμως και απίθανο.

Το κακό, που μπορεί να είναι και καλό, είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα θα τρέξει στην ίδια σειρά με Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία, τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος δηλαδή, όπως και την Γαλλία αλλά και την Βραζιλία που θα έχει την υποστήριξη του κόσμου.

Ο Κατραντζής θα πέσει τρίτος κατά σειρά. Θα προηγηθούν ο Οδυσσέας Μελαδίνης και ο Απόστολος Χρήστου (που πιο πριν θα διεκδικήσει πρόκριση στα ημιτελικά και στα 100 μέτρα ύπτιο) ενώ τελευταίος θα αγωνιστεί το «φαινόμενο» Κριστιάν Γκολομέεφ.

Η Ελλάδα έχει τον πέμπτο χρόνο, αλλά αυτό είναι παραπλανητικό γιατί δεν έχουν τρέξει στο φόρτε τους και με τις πλήρεις συνθέσεις τους πολλές από τις άλλες ομάδες. Οι οκτώ καλύτερες χώρες θα προκριθούν στον τελικό, για αυτό έχει σημασία ο χρόνος.

Αναλυτικά οι συμμετέχουσες χώρες στα 4×100μ. ελεύθερο ανδρών που έχουν προγραμματιστεί λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής ώρα Ελλάδος:
1. ΗΠΑ 3:16.01
2. Ελλάδα 3:14.42
3. Βραζιλία 3:13.22
4. Γαλλία 3:10.74
5. Αυστραλία 3:12.26
6. Βέλγιο 3:14.30
7. Κίνα 3:15.41
8. Ουγγαρία 3:16.55