Ο χάρτης με τις 25(;) ομάδες του νέου Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

 

Εξέπνευσε την Δευτέρα 1η Αυγούστου η προθεσμία για να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες για το νέο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια πληροφορία για ομάδα που δεν έχει δηλώσει συμμετοχή, αλλά και λόγω του ότι η ΕΚΑΣΑΜΑΘ είναι κλειστή λόγω διακοπών, πάμε να δούμε με βάση τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει ποιες είναι οι ομάδες που συνθέτουν το παζλ του νέου πρωταθλήματος.

Πέρσι το πρωτάθλημα είχε διεξαχθεί σε δύο ομίλους με 21 ομάδες. Οι 10 βρίσκονταν στον πρώτο όμιλο, ο οποίος περιελάμβανε τις ομάδες που βρίσκονται δυτικά, ενώ ο δεύτερος όμιλος, στον οποίο ήταν και οι ομάδες της Θράκης, είχε τις υπόλοιπες 11 ομάδες.

Η άνοδος του Αστέρα Καβάλας στη Γ΄ Εθνική εξισορροπείται από τον υποβιβασμό της Ελευθερούπολης από τις εθνικές κατηγορίες, οπότε οι ομάδες παραμένουν και πάλι 21. Σε αυτές προστίθενται δύο ομάδες ο Λεύκιππος Ξάνθης και το Δημοκρίτειο στην Κομοτηνή, οι οποίες αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Με αυτές τις δύο οι ομάδες του νέου πρωταθλήματος φτάνουν στις 23 και οι ομάδες της Θράκης τις 10.

Μεγάλο ερωτηματικό για το νέο πρωτάθλημα είναι ο ΚΑΟΔ. Η ιστορική ομάδα της Δράμας αποσύρθηκε πέρσι από το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας, δεν δήλωσε συμμετοχή σε κανέναν πρωτάθλημα και πλέον θα πρέπει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Στη Γενική Συνέλευση που έγινε τον Ιούνιο δεν βρέθηκε λύση και στην ομάδα της Δράμας υπάρχει διοίκηση πρωτοδικείου η οποία τρέχει τις εξελίξεις. Είναι λοιπόν άγνωστο τι θα κάνει ο ΚΑΟΔ, καθώς από τον περασμένο Σεπτέμβριο που διαλύθηκε η ομάδα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο τμήμα μπάσκετ.

Τέλος μένει να δούμε αν θα δηλώσει συμμετοχή και η Χρυσούπολη, η οποία πέρσι πήρε μέρος κανονικά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, όχι όμως και σε αυτό των ανδρών.

Αν δηλώσουν συμμετοχή όλα τα σωματεία, τότε θα έχουμε συνολικά 25 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους σύμφωνα με την προκήρυξη. Οι 10 ομάδες της Θράκης θα βρίσκονται μαζί στον δεύτερο όμιλο, στον οποίο θα προστεθούν είτε άλλες δύο ομάδες από την Καβάλα, είτε τρεις. Φυσικά όλα αυτά θα γίνουν γνωστά μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου που θα γίνει η κλήρωση των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά όλες οι ομάδες ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ:

1.   ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας

2.   ΓΑΣ Σπάρτακος Διδυμοτείχου

3.   ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου

4.   ΓΑΣ Θύελλα Φερών

5.   ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

6.   ΑΟ Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης

7.   ΑΠΣ Αίας Κομοτηνής

8.   ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης

9.   Ηρακλής Καβάλας

10. Πάνθηρες Καβάλας

11. ΑΣ Μακεδόνες Κρηνίδων

12. ΠΓΣ Παγγαίο

13. ΑΕ Δοξάτου Δράμας

14. ΑΣ Τιτάνες Δράμας

15. ΚΟ Απόλλων Δράμας

16. ΑΓΣ Δόξα Βώλακα

17. ΜΓΣ Πανσερραϊκός

18. ΑΟ Σερρών

19. ΑΟ Ηράκλειας

20. ΑΓΣ Ρούπελ Σιδηροκάστρου

21. ΓΣ Ελευθερούπολης (Υποβιβασμός από τη Γ΄ Εθνική Κατηγορία)

22. ΚΑΟΔ (Υποβιβασμός από την Α1 Εθνική Κατηγορία)

23. ΑΟ Χρυσούπολης (Δεν δήλωσε πέρσι συμμετοχή)

24. ΑΟ Λεύκιππος Ξάνθης (Νεοσύστατος Σύλλογος)

25. ΑΣ Δημοκρίτειο (Νεοσύστατος Σύλλογος)