Κρούση στον Ολυμπιακό για δανεικούς έκανε ο Πανθρακικός! Τα ονόματα που ακούγονται…

 

Τον γρίφο του να χτίσεις μια ανταγωνιστική ομάδα χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα επιχειρούν να λύσουν στον Πανθρακικό και στο πλαίσιο αυτό έχουν βάλει ως στόχο να εφαρμόσουν, σε επίπεδο Football League, την τακτική του Πανιωνίου του Μαρίνου Ουζουνίδη που τα προηγούμενα χρόνια είχε καταφέρει με ελεύθερους και δανεικούς κυρίως παίκτες να χτίσει μια ανταγωνιστική ομάδα.

Στην ίδια λογική, η ΠΑΕ Πανθρακικός που περιμένει μέσα στην εβδομάδα την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής σε σχέση με την αδειοδότησή της, κινείται στην λογική των δανεισμών. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχετε πληροφορηθεί την κρούση των Κομοτηναίων στην γειτονική Ξάνθη για τον τερματοφύλακα Θανάση Γκαραβέλη, που όλα δείχνουν ότι θα ντυθεί τις επόμενες μέρες στα πράσινα.

Ωστόσο δεν αρκεί μόνο ένας παίκτης και για αυτό οι άνθρωποι του Πανθρακικού έχουν χτυπήσει την πόρτα ομάδων της Super League για να πάρουν ως δανεικούς παίκτες που δεν υπολογίζονται από τους συλλόγους τους. Άλλες πόρτες χτυπήθηκαν για να χτυπηθούν, άλλες χτυπήθηκαν δυνατά. Και μια από εκείνες που χτυπήθηκαν δυνατά είναι και η πόρτα του Ολυμπιακού.

Ήδη έχουν υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήσεις ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο ομάδων ώστε να μάθουν ποιοι (νεαροί κυρίως) παίκτες είναι διαθέσιμοι από τους ερυθρολεύκους, προσφέροντάς τους την δυνατότητα να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να “ψηθούν” σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως η Β’ Εθνική, αντί να… σκουπίζουν τον πάγκο των πρωταθλητών.

Ήδη το πρώτο όνομα που ακούγεται ότι έχει “κλείσει” είναι αυτό του Μανώλη Σάλιακα (φωτό). Είναι μέσος 20 ετών, δεν θα έχει σε λίγο χρόνο δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Κ20 και για αυτόν τον λόγο παραχωρείται από τους Πειραιώτες και δείχνει να ενδιαφέρει έντονα τους Κομοτηναίους, καθώς η περίπτωσή του θεωρείται και προσιτή οικονομικά για τα δεδομένα του Πανθρακικού.

Αντιθέτως, ονόματα όπως ο δεξιός οπισθοφύλακας Μανώλης Τζανακάκης, με παραστάσεις από τον Εργοτέλη, που επίσης λέγεται ότι είναι υπό παραχώρηση, ενδιαφέρουν μεν αλλά επειδή θεωρούνται ακριβές περιπτώσεις, εκτιμάται ότι δύσκολα θα προχωρήσουν (πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ανόρθωση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ολυμπιακό έχει προταθεί και ο 21χρονος Γιώργος Στρέζος, ο οποίος όμως είναι τερματοφύλακας και θεωρητικά η θέση αυτή καλύπτεται από τον Γκαραβέλη, εκτός και αν έρθει τελικά αυτός (ή και αυτός) στην Κομοτηνή και παράλληλα γίνει η κίνηση και δοθεί στους Ιταλούς ο Γιώργος Τζελέπης, η μεταγραφή του οποίου έχει για την ώρα παγώσει.