Ξεκίνησε τη σεζόν από το “Φώτης Κοσμάς” της Αλεξανδρούπολης και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης

 

Πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία των παίδων για το 2016, στο αγώνισμα της σφαιροβολίας αναδείχθηκε ο Οδυσσέας Μουζενίδης. Το απόγευμα κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας και μάλιστα χρυσό.

Ο αθλητής του Κένταυρου Χαλκιδικής έριξε 21.51μ. και μάλιστα έκανε πανελλήνιο ρεκόρ βελτιώνοντας το 21.41μ. Αυτή είναι μάλιστα η κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη για την ηλικία του για την χρονιά που διανύουμε.

Με τον τρόπο αυτό συνεχίζει μια άκρως επιτυχημένη σεζόν, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο από το Φώτης Κοσμάς της Αλεξανδρούπολης, όταν και κατά την διάρκεια της τρίτης Ορφικής Συνάντησης Στίβου που διοργάνωσε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής στην κατηγορία των παίδων που έσπασε το ψυχολογικό όριο των 20 μέτρων, αφού σημείωσε επίδοση 20.01μ.

Με την επίδοση αυτή, ο Μουζενίδης είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου τον Γιάννη Δομάση του Διομήδη Βιστωνίδας Ξάνθης. Εκείνη η επίδοση του Μουζενίδη είχε αποτελέσει το highlight της διοργάνωσης της Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, στον τελικό της Τιφλίδας ο Μουζενίδης ξεκίνησε με 19,99μ και όταν στην τρίτη βολή τον πέρασαν οι Κάρπουκ (Λευκορωσία) με 21.21μ. και  Άχολα (Φινλανδία) με 21.11μ., ο Μουζενίδης που ήδη είχε ρίξει 21.02 στην δεύτερη προσπάθεια, μετά από δυο άκυρες, έριξε στην πέμπτη στα 21.51μ και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Πάντως, δεν ολοκληρώνεται η σεζόν για τον Μουζενίδη με αυτήν την επίδοση καθώς θα λάβει μέρος την άλλη εβδομάδα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων, σε μεγαλύτερη δηλαδή ηλικιακή κατηγορία από την δική του, που θα διεξαχθεί στο Μπιτκοτζ της Πολωνίας.