Από την Ιταλία στην Κίνα και από εκεί… Ρίο ο Γιάννης Ταμουρίδης

 

Από αεροπλάνο σε αεροπλάνο ο Γιάννης Ταμουρίδης αφού μόλις δύο 24ωρα μετά την επιστροφή του από καμπ υψομέτρου στην Ιταλία αναχώρησε για την Κίνα όπου βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που τυγχάνει και τεχνικός διευθυντής του Θράκα Ιππέα, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες καμπ υψομέτρου στο Λιβίνιο της Ιταλίας και πλέον ο Γύρος της Τσινχάι θα αποτελέσει την τελευταία στάση του πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ταμουρίδης έχει τρέξει άλλες δύο φορές στην Κίνα (2015, 2012), ενώ ο επερχόμενος Γύρος θα είναι η όγδοη υποχρέωση της φετινής σεζόν στην οποία ο Ταμουρίδης μετράει περισσότερα από 4000χλμ. σε 28 αγωνιστικές ημέρες.

Ο Γύρος της Τσινχάι θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 30 Ιουλίου. Πήρε το όνομά του από τη μεγαλύτερη λίμνη της Κίνας και διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2002. Ο Ταμουρίδης δε θα τρέξει όμως όλες τις ημέρες αλλά μόνο την πρώτη εβδομάδα.

Αυτό που προέχει στον συγκεκριμένο αγώνα για τον ίδιο είναι να βρεθεί μακριά από απρόοπτα και να αγωνιστεί όσο πιο προσεκτικά γίνεται. Ο 36χρονος πρωταθλητής θα γυρίσει στην Ελλάδα στις 24 του μήνα και στις 30 θα αναχωρήσει για το Ρίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποδηλασία δρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου, κοινώς την επομένη της τελετής έναρξης και άρα ο Ταμουρίδης θα είναι από τα πρώτα άτομα που θα αγωνιστούν από ελληνικής πλευράς στην διοργάνωση.