Στην 14η θέση της Ευρώπης περιορίστηκε η Εθνική Κ16 Μπιτς Χάντμπολ των Κεπεσίδου και Σιαρβαλή

 

Η Εθνική Κορασίδων Μπιτς Χάντμπολ (για κορίτσια κάτω των 16 ετών), στην οποία αγωνίστηκαν οι νεαρές αθλήτριες των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης Nικολίνα Κεπεσίδου και Μαριάννα Σιαρβαρλή, κατέλαβε την 14η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Χάντμπολ, το οποίο διεξήχθη στην πόλη Ναζάρε της Πορτογαλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με 2-1 (17-14, 11-12, 6-2) τη Λιθουανία στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 13-16, αλλά ηττήθηκε με 2-1 από τη Βουλγαρία (16-25, 20-14, 4-5), με αποτέλεσμα να καταλάβει τη δέκατη τέταρτη θέση στη διοργάνωση.

Νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, είχε ηττηθεί με 2-0 από την Ρωσία για τις θέσεις 9-16 και πήγε να παίξει για τις θέσεις 13-16. Αναμφισβήτητα πρόκειται για αποτυχία, αλλά αυτή δεν κρίθηκε εκεί αλλά στα ματς της Παρασκευής.

Η Εθνική Κ16 στην φάση του ομίλου γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Γερμανία και την Πολωνία, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στην συνέχεια επικράτησε στα σουτ άουτ της Ιταλίας, αλλά ήταν αργά και στην τριπλή ισοβαθμία έμεινε εκτός οκτάδας, που ήταν ο στόχος.

Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια, Μαρία Καραντώνη δήλωσε: «Η πρόκριση στην οχτάδα για εμάς χάθηκε κόντρα στην Πολωνία. Μας … κόπηκαν τα φτερά απέναντι στην Γερμανία στην πρεμιέρα και η ψυχολογία μας έπεσε. Από τα κορίτσια λείπουν τα φιλικά, αλλά έδειξαν ότι έχουν δυνατότητες».