Photos: Τα κλικ της 6ης θέσης του Μπανιώτη στο Ευρωπαϊκό που άγγιξε (ξανά) το μετάλλιο

 

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Κώστας Μπανιώτης. Αναδείχθηκε έκτος στην Ευρώπη, στον τελικό της διοργάνωσης του Άμστερνταμ, έχασε όμως ξανά την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο.

Ο Κομοτηναίος πρωταθλητής έμεινε στο 2.24μ. «Δεν κατάφερε να περάσει το 2.29μ., ύψος το οποίο έχει εύκολα. Σε ιδανικές συνθήκες όμως και όχι με τον άνεμο να του κόβει τη φορά», σχολιάζει από την πρωτεύουσα της Ολλανδίας ο απεσταλμένος του Sportsfeed Θανάσης Νικολάου.

Ο ίδιος προσθέτει: «Η έκτη θέση στην Ευρώπη δεν είναι αποτυχία. Όταν όμως είσαι ο Κώστας Μπανιώτης, τότε ο πήχυς είναι ψηλά. Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης δικαιούται ένα μετάλλιο. Έχουμε και το Ρίο…».

Οι επιδόσεις στον τελικό κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα με τον Τζιανμάρκο Τάμπερι να κατακτά το πρώτο του χρυσό στη διοργάνωση με 2,32 μ. και χαμένες προσπάθειες στα 2,40 μέτρα. Ο Ρόμπι Γκράμπατς ήταν δεύτερος με 2,29 μ. και ο επίσης Βρετανός Κρις Μπέκερ τρίτος με το ίδιο ύψος, θέση που μοιράστηκε με τον Γερμανό Εκι Ονεν.

Ο Μπάνι ξεκίνησε άσχημα, με δυο αποτυχημένα άλματα στα 2,19 μέτρα αλλά μετά πέρασε με την πρώτη τα 2,24 κάτι που μόλις πέντε άλλοι κατάφεραν να κάνουν. Χάθηκε έτσι η ευκαιρία για το τρίτο μετάλλιο της Ελλάδας στην διοργάνωση, μετά την Κατερίνα Στεφανίδη και την Βούλα Παπαχρήστου, χάρη στα οποία στην κατάταξη των μεταλλίων, η ελληνική ομάδα βρέθηκε στην 13η θέση, πάνω από Ιταλία, Ουκρανία, Τσεχία, Βουλγαρία. Σουηδία και άλλες παραδοσιακες δυνάμεις.

Οι φωτογραφίες είναι του Άγγελου Ζυμάρα από το azsportsimages για το Sportsfeed…