Γουστάρει Γαλλία ο Ντέμης αλλά θέλει την κούπα του Euro στην Πορτογαλία λόγω… Σάντος

 

Ο Ντέμης Νικολαΐδης με ανάρτησή του στο facebook τοποθετήθηκε για τον τελικό του Euro 2016 που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Αν και όπως υποστήριξε, του αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει η Γαλλία, στον τελικό θα υποστηρίξει την Πορτογαλία. Και ο ο λόγος που ο Εβρίτης θα κάνει κάτι τέτοιο; Επειδή στον πάγκο της κάθεται ο Φερνάντο Σάντος.

Η σχέση των δύο είναι γνωστή από την πρώτη τους συνεργασία στην ΑΕΚ. Αναλυτικά έγραψε ο Αλεξανδρουπολίτης άσος στο Facebook:

«Δεν υποστηρίζω την Πορτογαλία στον τελικό γιατί είναι φίλος μου ο Fernando Santos, ούτε γιατί είναι ο πρώτος προπονητής που μου έμαθε τακτική. Δε λαμβάνω υπόψη μου τη συνεργασία μας στη ΑΕΚ -δύο φορές- και δε με επηρεάζει η πορεία του στην Εθνική μας ομάδα. Μου αρκούν η δημόσια εικόνα του, οι τοποθετήσεις του και η στάση του για να βγάλω τα συμπεράσματα μου.

Μου αρέσει το γρήγορο, επιθετικό ποδόσφαιρο με φαντασία και ρίσκο.

Είμαι ένας θεατής χωρίς συνέπειες και κόστος. Η Γαλλία τα έχει αυτά.

Απέναντί της όμως είναι ένας Πορτογάλος με αρχές και πίστη, που δούλεψε στην χώρα μας, προσπάθησε να μας μεταδώσει τις γνώσεις του για το ποδόσφαιρο με σεμνότητα και αγάπησε όλες τις ομάδες που συνεργάστηκε και όλους τους φιλάθλους. Τρέφει ένα μεγάλο σεβασμό για την ιστορία μας και στη μεγαλύτερη στιγμή του, την πρόκριση στον τελικό, ήμασταν στη σκέψη του. Θέλω πολύ να τον δω την Κυριακή να χαμογελάει με ένα κύπελλο στα χέρια».