Το νοκ άουτ με την Κροατία, η φωτό με τον Ντίνο Ράτζα και η πρόταση της… Ασπίδας

 

«Τον ρώτησες αν θέλει να παίξει στην Ασπίδα;». Με τα λόγια αυτά υποδέχθηκε ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος την φωτογραφία του Πόλυ Φωτιάδη με τον Ντίνο Ράτζα, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του κροατικού μπάσκετ.

Οι δυο τους φρόντισαν να βγουν αγκαλιασμένοι φωτογραφία την Τετάρτη, γιατί την Παρασκευή είμαστε… αντίπαλοι. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει στις 5.30 το απόγευμα την Κροατία στον νοκ άουτ ημιτελικό του Προολυμποιακού Τουρνουά. Μόνο μια από τις δυο ομάδες θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει θέση στο Ρίο.

Ο Ντίνο Ράτζα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που ανέδειξε ποτέ το κροατικό μπάσκετ, μέλος της μεγάλης ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Ο Πόλυς Φωτιάδης είναι ίσως ένας από τους πιο πιστούς οπαδούς της Εθνικής Μπάσκετ, αν όχι ο πιο πιστός. Κοντά σε όλα της τα μεγάλα ραντεβού, δεν λείπει ούτε από το Τορίνο.

Και από την εξέδρα, ο γνωστός φαρμακοποιός της Ξάνθης δίνει τον παλμό για την ελληνική κερκίδα, βοηθώντας τους παίκτες μας να κάνουν την υπέρβαση και να μπουν στο αεροπλάνο για την Βραζιλία. Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση το απόγευμα της Παρασκευής με την Κροατία…