Με Κουρτίδη η Εθνική Παμπαίδων στο Τουρνουά Φιλίας στην Ισπανία

Στην Ισπανία και στο Τουρνουά Φιλία που θα διεξαχθεί στην πόλη Μελίγια από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Ιουλίου θα βρεθεί ο Βαλάντης Κουρτίδης, ο οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων παίρνοντας μεταγραφή για τον Άρη Θεσσαλονίκης, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα ήταν μέλος του Κλιμακίου του Βορρά της Εθνικής Παμπαίδων.

Έτσι λίγο μετά τη μεταγραφή του στον Άρη Θεσσαλονίκης άλλη μία μεγάλη επιτυχία έρχεται να προστεθεί για τον ξανθιώτη παίκτη, ο οποίος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της φετινής χρονιάς για το παιδικό τμήμα της Ασπίδας Ξάνθης, η οποία έφτασε στις πέντε καλύτερες ομάδες του Παιδικού Πρωταθλήματος.

Ανακοίνωση για την κλήση του Κουρτίδη στην Εθνική Παμπαίδων εξέδωσε η Ασπίδα Ξάνθης η οποία αναφέρει:

Ο Βαλάντης Κουρτίδης είναι ένας από τους 12 αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας στο διεθνές τουρνουά Φιλίας το οποίο θα διεξαχθεί στην Ισπανία 8 με 10 Ιουλίου.
Είναι ύψιστη τιμή για τον σύλλογο μας η κλήση του Κουρτίδη στην εθνική παμπαίδων και του ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια. Πολλά συγχαρητήρια στον Βαλάντη και στους προπονητές του για τις άπειρες ώρες δουλειάς τους!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ, οι δηλώσεις που έκανε στο site ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Αστεριάδης και το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Η Εθνική Παμπαίδων ετοιμάζεται για το Τουρνουά Φιλίας με το τζάμπολ  να γίνεται στις 8 Ιουλίου στη Μελίγια (8-10/7).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Αστεριάδης, τόνισε: «Είναι μια ηλικία προθάλαμος για τις Εθνικές Ομάδες. Τα παιδιά παίρνουν μια πρώτη γεύση από το τι σημαίνει προετοιμασία, πως είναι να παίζεις σε διεθνείς αγώνες και είναι μια καλή προετοιμασία για τη συνέχεια, για τις επόμενες χρονιές στην Εθνική Παίδων, Εφήβων κλπ. Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά να μπουν σε αυτή τη διαδικασία με προετοιμασία αρκετών ημερών, κάποια φιλικά. Η ομάδα αυτή είναι η εξέλιξη της παρακολούθησης του αναπτυξιακού προγράμματος στη διάρκεια όλη της χρονιάς, καταλήγοντας στους 12 που θα στελεχώσουν την Εθνική Παμπαίδων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάποια από αυτά τα παιδιά δεν θα έχουν την ευκαιρία τους αργότερα ή σε μια άλλη «μικρή» Εθνική αργότερα, ενώ υπάρχουν και απουσίες εξαιτίας τραυματισμών. Άλλωστε έχουμε κι ένα δεύτερο διεθνές τουρνουά που θα γίνει στον Κολινδρό (22-26/8), στο οποίο θα πάρουν μέρος κι άλλοι αθλητές. Και σε αυτή την ομάδα, όπως γίνεται συνήθως, υπάρχουν αθλητές που υπόσχονται πράγματα για τη συνέχεια και ελπίζουμε να επιβεβαιώσουν πάνω από όλα τις δικές τους προσδοκίες, να προχωρήσουν και να στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες τα επόμενα χρόνια».

Οι παίκτες που έχουν κληθεί είναι οι: Αριστοτέλης Σωτηρίου, Φώτης Γεωργαλάς, Κώστας Καδράς, Ιωάννης Σιδηροηλίας,Τηλέμαχος Βησσαρίου, Κώστας Βλάσιος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Σταυρακούκας, Γιάννης Μπαλαμώτης, Νίκος Μιχαλόπουλος, Χρυσοβαλάντης Κουρτίδης, Γιώργος Κωστίκας. Προπονητής είναι ο Θοδωρής Αστεριάδης και βοηθοί ο Γιώργος Δήμος και ο Χρύσανδρος Κολοκυθάς.

Το πρόγραμμα

8 Ιουλίου

11.00 Ισπανία-Ελλάδα

21.30 Ιταλία-Γαλλία

9 Ιουλίου

13.00 Γαλλία-Ελλάδα

21.30 Ισπανία-Ιταλία

10 Ιουλίου

13.00 Ιταλία-Ελλάδα

21.30 Ισπανία-Γαλλία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here