Οι δηλώσεις του Βαλάντη Κουρτίδη για το τελευταίο ματς με την Ασπίδα και το επόμενο βήμα στον Άρη!

Ο Βαλάντης Κουρτίδης αναμφισβήτητα ήταν εκ των πρωταγωνιστών της φετινής χρονιάς για το παιδικό τμήμα της Ασπίδας Ξάνθης, οπού μαζί με τους συμπαίκτες του πραγματοποίησαν μια εξαιρετική σαιζόν με πρωτάθλημα στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ, πρωτιά στα μπαράζ της Θεσσαλονίκης και ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της 5ης θέση στο Πανελλήνιο στα Τρίκαλα.

Δεν είναι μόνο το γεγονός της παρουσίας του στην κορυφαία πεντάδα του Πανελλήνιου οπού ήταν ο μικρότερος σε ηλικία, η το γεγονός της ανάδειξης του σε κορυφαίο σκόρερ της διοργάνωσης, αλλά η εν γένει του παρουσία απο την αρχή της σαιζόν μέχρι και την ολοκλήρωση της. Ενα παιδί που παρά τις συνεχείς του κλήσεις στα κλιμάκια της Εθνικής αλλά και το συνεχές ρεπορτάζ που έβγαινε για έντονο ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων, με πιο χαρακτηριστική την παρουσία του ίδιου του ιδιοκτήτη του Άρη Νίκου Λάσκαρη στο κλειστό του Ευμοίρου για να τον δει απο κοντά, κρατούσε χαμηλά το κεφάλι έκανε αυτό που ήθελε, δηλαδή να παίζει μπάσκετ και να απολαμβάνει κάθε στιγμή με τους φίλους και συμπαίκτες του στην ομάδα.

Το πλήρωμα του χρόνου ωστόσο έφτασε και πλέον ο Ξανθιώτης μπασκετμπολίστας αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την ομάδα της Ασπίδας στρέφει την προσοχή του στην Εθνική και εν συνεχεία στο νέο μεγάλο βήμα που ετοιμάζεται να κάνει με την μεταγραφή του στον Άρη Θεσσαλονίκη. Με αυτή την αφορμή ο Κουρτίδης μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου του ThrakiSportS Νεκτάριου Αμποβιανίδη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης οπού ανέφερε αρκετά σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Αρχικά ο Κουρτίδης αναφέρθηκε στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε με την Ασπίδα να καταλαμβάνει την 5η θέση τονίζοντας πως: «Ήταν μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εμπειρία για μένα η συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα στα Τρίκαλα, ο στόχος μας εξ’αρχής ήταν να φτάσουμε στα μετάλλια αλλά δεν τα καταφέραμε, δώσαμε όμως το 100% των δυνατοτήτων σε όλα τα παιχνίδια και παρότι δεν μπήκαμε στα μετάλλια το διασκεδάσαμε».

Για το γεγονός πως αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την ομάδα της Ασπίδας και τα συναισθήματα του ο Βαλάντης Κουρτίδης τόνισε: «Ναι ήταν το τελευταίο παιχνίδι με την ομάδα,  ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος γιατί περάσαμε μια υπέροχη χρονιά με πολλές επιτυχίες. Θέλω μέσα απο την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου και θέλω να ευχηθώ σε όλους τα καλύτερα και να πετύχουν τους στόχους που θα θέσουν. Επίσης το τελευταίο παιχνίδι ήταν πολύ ξεχωριστό για μένα καθώς με αυτά τα παιδιά είμαστε μαζί εδώ και 4 χρόνια και έχω δεθεί πάρα πολύ, αλλά τώρα θα πρέπει να αποχωρήσω και είμαι λυπημένος που θα αποχωριστώ τους φίλους μου».

Για το αν είναι έτοιμος για τη νέα πρόκληση που έχει μπροστά του με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης ο νεαρός Ξανθιώτης μπασκετμπολίστας τόνισε: «Είναι μια νέα αρχή για μένα σε έναν μεγάλο και ιστορικό σύλλογο, εγώ θα προσπαθήσω να ενσωματωθώ με τα άλλα παιδιά της ομάδας του Άρη, ώστε να βοηθήσω του χρόνου η ομάδα να πάρει την πρωτιά στα τελικά των Παίδων. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου δίνοντας το 100% στις προπονήσεις και στους αγώνες ώστε να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα».

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η πιο όμορφη και ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που έζησε την φετινή χρονιά, ο Κουρτίδης σχολίασε: «Η πιο όμορφη ήταν σίγουρα η συμμετοχή στην τελική φάση του Πανελλήνιου στα Τρίκαλα, διότι ήμασταν όλα τα παιδιά μαζί και περάσαμε πολλές όμορφες στιγμές. Και η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν στον ημιτελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος χάναμε με 8 πόντους, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να το γυρίσουμε στο τέλος και να φτάσουμε στον τελικό και εν συνεχεία να έρθει η πορεία μας μέχρι τα τελικά«.

Τέλος όσον αφορά την προετοιμασία της Εθνικής οπού με αυτόν στην αποστολή προετοιμάζεται για την συμμετοχή στο τουρνουά φιλίας που θα γίνει στην Ισπανία ο Κουρτίδης ανέφερε πως: «Ξεκινήσαμε την προετοιμασία εδώ και λίγες ημέρες, εγώ και άλλα δύο παιδιά ήρθαμε λίγο πιο αργά λόγω της συμμετοχής μας στο Πανελλήνιο στα Τρίκαλα. Συνεχίζουμε τις δυνατές προπονήσεις ώστε να πάμε στην Ισπανία και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Στην ίδια εκπομπή καλεσμένοι ήταν τόσο ο προπονητής του Παιδικού τμήματος της Ασπίδας Χρήστος Βαχαρίδης όσο και ο βοηθός του Αντώνης Κασαρτζίδης την συνέντευξη των οποίων για τον απολογισμό της χρονιάς θα διαβάσετε σε επόμενες αναρτήσεις.