ΕΠΣ Θράκης: Υπό κατάργηση η υποχρεωτική συμμετοχή στο παιδικό των συλλόγων της Α’ Κατηγορίας

 

Το ζήτημα της υποχρεωτικής συντήρησης παιδικής ομάδας και συμμετοχής στο παιδικό πρωτάθλημα για τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας ήταν αυτό που έθεσαν με μεγαλύτερη έμφαση στην διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης οι εκπρόσωποι των συλλόγων, στη συνάντηση της Παρασκευής.

Όλα δείχνουν ότι η διοργανώτρια αρχή πείστηκε ότι λόγω της απουσίας παιδιών σε ορισμένα παιδιά, δεν είναι σωστό να καθίσταται υποχρεωτική η συμμετοχή στο παιδικό πρωτάθλημα, με κυρώσεις που κυμαίνονται από αφαίρεση βαθμών μέχρι και αποβολή από το πρωτάθλημα για όσους συλλόγους δεν τηρούσαν αυτήν την προϋπόθεση.

Το θέμα με την παιδική ομάδα ήταν αυτό που είχε καταρχήν οδηγήσει τους ιθύνοντες της Δόξας Γρατινής στην απόφαση να μην ανέβει στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, κάτι που μπορεί να αλλάξει, εφόσον οριστικοποιηθεί η απόσυρση της υποχρεωτικότητας της συμμετοχής στο παιδικό πρωτάθλημα για τους συλλόγους της Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Υπάρχει πάντως προβληματισμός ότι αν αφαιρεθεί αυτή η προϋπόθεσηΟι οριστικές αποφάσεις πάντως θα παρθούν αφού πρώτα γίνει και η συνάντηση με τις ομάδες των μικρότερων κατηγοριών και φυσικά με την έκδοση των προκηρύξεων των νέων πρωταθλημάτων.