Αυλαία με ακόμη δύο Θρακιώτικα μετάλλια στο Πανελλήνιο Παμπαίδων – Παγκορασίδων! Ο απολογισμός των 11 Θρακιωτών

Με ακόμη δύο μετάλλια, μετά απο το χθεσινό του Ιωάννη Δομάση, για την Θράκη ολοκληρώθηκε στην πόλη της Καβάλας και το Δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων οπού λαμβάνουν μέρος αθλητές και αθλήτριες απο όλες τις ομάδες που συνθέτουν τον Βόρειο Όμιλο.

Στην δεύτερη και τελευταία μέρα του Πανελλήνιου αγωνίστηκαν συνολικά 11 Θρακιώτες, μετά τους 13 που αγωνίστηκαν την πρώτη μέρα με μεγάλη επιτυχία(θυμηθείτε ΕΔΩ), με τους αθλητές των ομάδων της Θράκης να σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις δείχνοντας πως παρά τις δυσκολίες απο πλευράς εγκαταστάσεων ο στίβος στην περιοχή μας έχει πολύ λαμπρό μέλλον.

Κορυφαία παρουσία αυτή του Εβρίτη Ακοντιστή Χρήστου Κωνσταντινίδη(φωτο) που με ρίψη του Ακόντιου στα 53,53 κατέκτησε την πρώτη θέση, με τον αθλητή του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης πέρα απο το χρυσό να κερδίζει και την αναγνώριση του κόσμου για ένα μεγάλο ταλέντο των ρίψεων. Ο Πρωτέας Αλεξανδρούπολης είχε την χαρά να πανηγυρίσει και δεύτερο μετάλλιο και πάλι στις ρίψεις, αυτή την φορά στην Δισκοβολία με τον Χρήστο Κανοτζιάν με ρίψη του μονόκιλου δίσκου στα 48,85 να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε στο άλμα εις ύψος η Βασιλεία Φίτσιου του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης που άγγιξε το μετάλλιο καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση με άλμα στα 1,50μέτρα, με την αθλήτρια που πήρε το χάλκινο να πηδά στα 1,54. Στο ίδιο αγώνισμα η Νικολέτα Κατσαούνη επίσης του ΑΠΟΦΚΑ κατέλαβε την 9η θέση με άλμα στα 1,40μέτρα. Διπλή Θρακιώτικη παρουσία είχαμε και στον τελικό των 3,000μέτρων με τον Μιχάλη Παρσαλίδη του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης μετά απο μια εξαιρετική εμφάνιση να καταλαμβάνει την 5η θέση με χρόνο 10:24:73, ενώ ο Δημήτρης Ναλμπάντης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κατετάγη 7ος με χρόνο 10:52:41.

Εξαιρετικά ελπιδοφόρα ήταν η παρουσία της Γεωργίας Ζάχου του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής στα πένταθλο, με την Κομοτηναία αθλήτρια να καταλαμβάνει την 4η θέση με 3,041 βαθμούς έχοντας συνολικά εξαιρετική παρουσία και στα πέντε αθλήματα που αγωνίστηκε.  Καλή ήταν η παρουσία και της Νικολέτας Κατσαούνη του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης που εκτός απο το ύψος αγωνίστηκε και στα 80μέτρα με εμπόδια με την Ξανθιώτισα να καταλαμβάνει την 9η θέση με 13,43.

Δεν κατάφεραν να προκριθούν στους απογευματινούς τελικούς των αγωνισμάτων τους στα 80μέτρα Παμπαίδων οι Ιωάννης Δήμου(18ος με 10,29) του Διομήδη Βιστωνίδας και ο Κωνσταντίνος Τουρατζίδης(20ος με 10,42) επίσης του Διομήδη Βιστωνίδας. Όπως επίσης και οι δύο Θρακιώτισσες που αγωνίστηκαν στα 80μέτρα Παγκορασίδων με την Αποστολία Τσομπανίδου του Πολυνίκη Ορεστιάδας να καταλαμβάνει την 23η θέση με 11,43 και την Βασιλική Λιάπη του ΠΑΣ Ρήσσος Κομοτηνής να κατατάσσεται στην 30η θέση με 11,97.

Μπορείτε να θυμηθείτε τις επιδόσεις των Θρακιωτών την πρώτη μέρα του Πανελλήνιου με ένα κλικ ΕΔΩ