Ένα χρυσό και πολλές διακρίσεις για τους 13 Θρακιώτες στην πρώτη μέρα του Πανελλήνιου Παμπαίδων – Παγκορασίδων!

Με μια σπουδαία εμφάνιση και χρυσό μετάλλιο για αθλητή απο την Θράκη ξεκίνησε το Σάββατο στην πόλη της Καβάλας και το Δημοτικό στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων οπού λαμβάνουν μέρος αθλητές και αθλήτριες απο όλες τις ομάδες που συνθέτουν τον Βόρειο Όμιλο.

Συνολικά απο τους 26 Θρακιώτες που δηλώθηκαν να μετέχουν  στο Πανελλήνιο, στην πρώτη μέρα μετείχαν 13 Θρακιώτες με κορυφαία αναμφίβολα παρουσία αυτή του Ξανθιώτη πρωταθλητή του Διομήδη Βιστωνίδας στην σφαίρα Ιωάννη Δομάση(φωτο) που με ρίψη στα 17,32 κατέκτησε την πρώτη θέση στην σφαιροβολία με πολύ μεγάλη διαφορά απο τους αντιπάλους του. Στο ίδιο αγώνισμα αγωνίστηκε και ο Μιχαήλ Τσολάκης του ΑΟ Θράκης που κατετάγη 7ος με ρίψη στα 12,49.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Ραφαηλία Τσιαρδάκα του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης στο άλμα επι κοντώ που αναδείχθηκε 4η με άλμα στα 2,90, ίδια επίδοση με αυτήν της Ιουλίας Τζεμαλάι του Ηρακλή που όμως πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο καθώς το πέτυχε με λιγότερα άλματα. Πολύ κοντά στο μετάλλιο έφτασε και η Κωνσταντίνα Αμπάστα στον ακοντισμό, με την ακοντίστρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με ρίψη στα 34,78 να καταλαμβάνει τελικά την 4η θέση, ενώ στο ίδιο αγώνισμα η Ευαγγελία Θεοδοσίου επίσης του Εθνικού κατετάγη 8η με ρίψη στα 29,20.

Πολύ καλή επίδοση είχαμε και απο την Ευθυμία Τσιακίρη με την δισκοβόλο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να καταλαμβάνει την 5η θέση με ρίψη του δίσκου στα 28,10 ενώ στο ίδιο αγώνισμα η Βάγια Πεταλωτή του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης κατετάγη 7η με ρίψη στα 26,53. Διπλή Θρακιώτικη παρουσία είχαμε και στα 600μέτρα με την Μπαχάρ Καρά Σαλή Αμέτ μετά απο έναν εξαιρετικό αγώνα να καταλαμβάνει τελικά την 5η θέση με την αθλήτρια του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής να κάνει χρόνο 1:46:31, στο ίδιο αγώνισμα μετείχε και η Ιωάννα Παπαπέτρου του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης που τερμάτισε στην 14η θέση με χρόνο στα 1:54:05.

Στην 6η θέση και πολύ κοντά απο πλευράς χρόνου στα μετάλλια τερμάτισε η Χρυσούλα Βασιλειάδου που κατέλαβε την 6η θέση στα 2,000 μέτρα με χρόνο 7:20:96. Ενώ εξαιρετικά ελπιδοφόρο είναι το ξεκίνημα της Γεωργίας Ζάχου στο Πένταθλο, με την αθλήτρια του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής μετά απο την ολοκλήρωση τριών αγωνισμάτων βρίσκεται στην 4η θέση με 1865 βαθμούς και ελπίζει στα εναπομείναντα δύο τις Κυριακής να διεκδικήσει με τις καλύτερες πιθανότητες ένα μετάλλιο.

Εκτός των απογευματινών τελικών έμειναν ο Γιώργος Ματζαρίδης του Πολυνίκη Ορεστιάδας που παρότι είχε καλή κούρσα στα 300μέτρα τελικά τερμάτισε στην 11η θέση με χρόνο στα 41,07. Ενώ εκτός τελικών έμεινε και η Ιωάννα Καλομπρατσίδου του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης που με άλμα στα 4,68 κατετάγη 16η στο μήκος.

 

Οι αγώνες συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την Κυριακή.