Η κλήρωση της Βάρνας για τις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Χωρίς συμμετοχή ομάδας από την Θράκη αλλά σε… θρακιώτικο έδαφος, αφού πραγματοποιήθηκαν στην Βάρνα της Βουλγαρίας, έγιναν το μεσημέρι οι κληρώσεις του CEV και του Challenge Cup Ανδρών – Γυναικών.

Στους άνδρες ο Ολυμπιακός για το CEV Cup θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιάς αντιμέτωπος με την Ρωσική Σοργκούτ η οποία τον είχε αποκλείσει πέρσι στους ‘8’ του θεσμού. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί 3-5 Ιανουαρίου στο κλειστό του Ρέντη και ο επαναληπτικός 17-19 Ιανουαρίου στην Ρωσία.

Εκπροσώπηση στους άνδρες δεν έχουμε, αφού καμία ελληνική ομάδα, ούτε οι Εθνικός και Ορεστιάδα που θεωρητικά θα είχαν δικαίωμα ως επιλαχούσες ομάδες, ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν. Ο Φοίνικα Σύρου απέσυρε την συμμετοχή του πριν μια εβδομάδα. Η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε γίνει πριν δυο εβδομάδες στη Ρώμη.

Στις γυναίκες ο ΑΟ Θήρας για το CEV Cup θα αντιμετωπίσει στην παρθενική του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά κύπελλα  την Χαποέλ Κφαρ Σαμπά από το Ισραήλ με τον πρώτο αγώνα (13-15/12) να είναι εκτός έδρας κι ο επαναληπτικός (20-22/12) στην Σαντορίνη.

Στο Challenge Cup o Ολυμπιακός θα αγωνιστεί κόντρα στην Ρουμανική CSM Βουκουρεστίου, την οποία επίσης είχε αντιμετωπίσει πέρσι για την ίδια διοργάνωση με τον πρώτο αγώνα (13-15/12) να γίνεται στην Αθήνα και τον επαναληπτικό (10-12/1) στην Ρουμανία.

Για την ίδια διοργάνωση ο Πανναξιακός θα αντιμετωπίσει την Ρωσική Κρασνοντάρ (ο πρώτος αγώνας στη Νάξο κι ο επαναληπτικός στην Ρωσία, τις ίδιες ημερομηνίες με τους αγώνες του Ολυμπιακού).