Δεύτερη ήττα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων για την Ασπίδα Ξάνθης

Πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και επιτρέποντας στον Πανιώνιο να έχει διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο, η Ασπίδα Ξάνθης γνώρισε την ήττα με 76-43 από την ομάδα των Αθηνών. Ο Πανιώνιος ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και εκμεταλλευόμενος το πολύ κακό ξεκίνημα της Ασπίδας και τα 9 τρίποντα που πέτυχε πήρε από την αρχή μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι. Η Ασπίδα έπαιξε καλό μπάσκετ στα τελευταία έξι λεπτά της δεύτερης περιόδου, όμως το μόνο που κατάφερε στο σημείο εκείνο ήταν να μειώσει τη διαφορά από τους 22 στους 13 πόντους.

Ο Πανιώνιος μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενος ένα νεκρό επιθετικό πεντάλεπτο της Ασπίδας κατάφερε να πάρει από νωρίς διψήφια διαφορά και να προηγηθεί με 15-5 και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 22-6, έχοντας 15 πόντους έξω από την γραμμή των 6,75. Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα των Αθηνών να ανεβάζει κι άλλο τη διαφορά, με το σκορ να είναι στο 32-10, έξι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο σημείο αυτό η Ασπίδα αντέδρασε, έπαιξε καλή άμυνα, βρήκε λύσεις στην επίθεση και με σερί 6-15 κατάφερε να μειώσει σε 38-25, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε εξ ολοκλήρου στον Πανιώνιο. Η Ασπίδα ξεκίνησε την τρίτη περίοδο όπως ακριβώς και την πρώτη και έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλου της να ελέγχουν το παιχνίδι και να ανεβάζουν διαρκώς τη διαφορά, η οποία έφτασε και πάλι στους 21 πόντους (54-33), για να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος με σκορ 56-36 για την ομάδα του Πανιωνίου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με τους παίκτες του Πανιωνίου να είναι πιεστικοί στην άμυνα και να βρίσκουν πολλές λύσεις στην επίθεση, ακόμα και από δεύτερες επιθέσεις. Αντίθετα οι παίκτες της Ασπίδας συνέχισαν να είναι άστοχοι στην επίθεση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Πανιώνιο να μεγαλώνει συνέχεια τη διαφορά, η οποία ξεπέρασε τους 30 πόντους, για να φτάσει τη μέγιστη τιμή της με το τέλος του αγώνα και το τελικό 76-43.

Δεκάλεπτα: 22-06, 38-25 (ημίχρονο), 56-36, 76-43 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Τζιοπάνος, Καρπάνος.

Πανιώνιος (Φατούρος): Κοπακάκης 6 (2), Μωραϊτης 12, Γαλάνης, Κολοβέρος 6, Μακαριάδης 5(1), Μοσόρας 5 (1), Λουτριώτης 4, Μαυρομανωλάκης 3 (1), Τσιμπούκης 1, Αρμάος 16 (3), Ρουμελιώτης 10 (1), Δημητρακόπουλος 8.

Ασπίδα Ξάνθης (Βαχαρίδης): Τσέκης 4, Αρβανιτάκης  2, Σμυρλόγλου, Κυβρακίδης, Καρανικολίδης, Χατζηγεωργίου, Ντεμάι 8, Ναλμπάντης, Πάτσης 4, Κουρτίδης 20(3), Τσουράπας 4, Παυλάκης 1.