Παρούσα η Ορεστιάδα, απών ο Εθνικός από την 123η συνεδρίαση της ΕΣΑΠ που έγινε στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο περιθώριο των αγώνων της Εθνικής Ομάδας για το World league, η 123η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ όπου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για την αγωνιστική περίοδο 2016-17 παρουσία και του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη και του μέλους του ΔΣ της ομοσπονδίας πετοσφαίρισης Ανδρέα Βαλσαμή.

Στην συνεδρίαση παρέστη ως νέος αντιπρόεδρος της Λίγκας ο πρόεδρος του ΑΟ Ορεστιάδας Βασίλης Γκιζάνης, έκπληξη όμως προκάλεσε η απουσία κάποιου εκπροσώπου από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, παρόλο που η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Βόρειο Ελλάδα. Βέβαια, ο Αντώνης Τελόπουλος, εκπρόσωπος τόσο του ΤΑΑ όσο και του Ερασιτέχνη Εθνικού συμμετείχε μέσω skype, αλλά η απουσία σια ζώσης εκπροσώπου του Εθνικού σε συνάντηση που έγινε στην Θεσσαλονίκη προκάλεσε αρνητική εντύπωση.

Βέβαια, είνα γεγονός ότι ο Εθνικός μαστίζεται από διοικητικά προβλήματα και προφανώς τότε κυοφορούνταν η παραίτηση που γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αλλά η έστω και έτσι παρουσία του Τελόπουλου έχει σημασία, καθώς εκρός από μέλος του παραιτηθέντος ΤΑΑ είναι και εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του Ερασιτέχνη Εθνικού, στον οποίο περνά πλέον η καυτή πατάτα της εξεύρεσης νέας διοίκησης για το τμήμα βόλεϊ, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν.

Στην συνεδρίαση της ΕΣΑΠ ο πρόεδρός της Παντελής Ταρνατόρος έκανε ενημέρωση για την προετοιμασία της για την αγωνιστική περίοδο 2016-17, ενώ αποφασίστηκε η έναρξη των εργασιών της Επιτροπής Αδειοδότησης των ΤΑΑ για την περίοδο 2016-17. Μέχρι τις 21 Ιουλίου οι διοικήσεις των ΤΑΑ θα πρέπει εγκαίρως  να ενημερώσουν την Επιτροπή για τυχόν ανοικτά ζητήματα σχετικά με τους διακανονισμούς σε οφειλές προς αθλητές, δηλαδή υπάρχει χρονικό διάστημα μικρότερο του μήνα.

Εγινε διεξοδική συζήτηση για όλες τις διοργανώσεις της περιόδου 2016-17. Διανεμήθηκε στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΑΠ η πρόταση της Αγωνιστικής Επιτροπής Πρωταθλήματος σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα της περιόδου 2016-2017 ενώ συμφωνήθηκε να κατατεθούν στην ΑΕΠ τυχόν προτάσεις των ΤΑΑ έως τις 10 Ιουλίου.  Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ θα γίνει στην Πορταριά το διήμερο 16-17 Ιουλίου.

Εκ μέρους των ΤΑΑ παραβρέθηκαν οι Παντελής Ταρνατόρος (Ολυμπιακός), Αντώνης Τσαλοπουλος (ΠΑΟΚ), Κατερινα Γιαννακοπούλου (ΠΑΟΚ), Κώστας Παισιάδης (ΠΑΟΚ), Βασίλης Γκιζάνης (ΑΟ Ορεστιάδας), Διαμαντής Θωμας (νέος πρόεδρος του Ηρακλή Χαλκίδας), Γιάννης Καρκαλής (Ηρακλής Χαλκίδας), Μάκης Καλαιτζίδης (Ηρακλής Πετοσφαίριση), Κώστας Παπασταθόπουλος (Παναχαϊκή) και σε σύνδεση μέσω skype o Δημήτρης Κάσσαρης (Παναθηναϊκός) και ο Αντώνης Τελόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης). Την ΕΣΑΠ εκπροσώπησε σε νομικά θέματα ο Χρήστος Ηλιάδης.