Οι νικητές του διεθνούς τουρνουά μπιτς τένις που φιλοξενήθηκε στο Φανάρι Ροδόπης

Στην… αφάνεια, λόγω της κακής προβολής που υπήρξε από τους διοργανωτές σε σχέση με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην παραλία Φαναρίου Ροδόπης το πρώτο στα χρονικά διεθνές τουρνουά μπιτς τένις που φιλοξενήθηκε στην περιοχή.

Επρόκειτο για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ενός αγαπημένου καλοκαιρινού αθλήματος, που έχει πλέον αποκτήσει πιο επίσημη μορφή, τελεί υπό την σκέπη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί στην περιοχή της Θράκης, δεδομένων των παραλιών, των εγκαταστάσεων αλλά και του ΤΕΦΑΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την διοργάνωση την αγκάλιασε και ο Δήμος Κομοτηνής, οπότε είναι απορίας άξιο για ποιον λόγο δεν διαφημίστηκε, με αποτέλεσμα ακόμα και οι λουόμενοι που βρίσκονταν στο Φανάρι να αγνοούν ότι οι αγώνες που διεξάγονταν είχαν επίσημο χαρακτήρα, με τη βαθμολογία να μετρά και σε διεθνές επίπεδο.

Για την ιστορία, στους άνδρες νικητές αναδείχθηκαν το δίδυμο των Γιάννη Δημόπουλου και Γιώργου Καραβασίλη που σημείωσαν τρεις νίκες (δύο επί των Χτενά – Καλαπόδα και μία επί των Καραγιάννη – Λεμονίδη), επιβεβαιώνοντας ότι είναι Νο1 στην Ελλάδα και Νο44 παγκοσμίως.

Στις γυναίκες τον τίτλο κατέκτησαν οι Ειρηλένα Παπαβασιλείου από την Λαμία και Αναστασία Κοκκίνου από την Αθήνα, που νίκησαν δύο φορές το δίδυμο των Σωτηριάδου – Τσολακίδου, οι οποίες από την πλευρά τους είχαν κερδίσει τις Κατακαλίδου – Τσίκα.

Τέλος, στο μεικτό η Παπαβασιλείου από την Λαμία με τον Καβαλιώτη Χτενά κατέκτησαν την πρώτη θέση επικρατώντας των Κατακαλίδου – Λεμονίδη στον αγώνα ενός σετ που διεξήχθη. Τις απονομές έκανε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου.

Πάντως, εκτίμηση όλων είναι ότι με καλύτερη διοργάνωση και μεγαλύτερη προβολή, το συγκεκριμένο τουρνουά μπορεί σταδιακά να εξελιχθεί σε θεσμό για ένα άκρως αγαπημένο καλοκαιρινό παραλιακό άθλημα.