Η συζήτηση, τα παράπονα και η ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης

Με την παρουσία 29 από τα 41 σωματεία της δύναμης της, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης με τον πρόεδρο Μάνο Γαβριηλίδη να κάνει τον Διοικητικό Απολογισμό, τον γενικό γραμματέα Γιάννη Γκοτζαμάνη τον ειδικό απολογισμό και τον ταμία Μιχάλη Κουκουλάκη τον Οικονομικό Απολογισμό.

epsthrakis-dioikisiΣύμφωνα με αυτόν, αναφορικά με το διάστημα 1/1/2015 εως 31/12/2015 τα έσοδα ήταν 238.909.67 ευρώ, τα έξοδα 241.332,72 ευρώ και το υπόλοιπο ταμείου ανήλθε στα 61.487,24 ευρώ. Η γενική συνέλευση είχε στιγμές έντασης, τέθηκαν αρκετά ζητήματα από τις ομάδες και αποφασίστηκε η διαιτησίες να μειωθούν κατά 15%, που σημαίνει ότι οι διαιτητές και οι βοηθοί του θα παίρνουν στο εξής 5 ευρώ λιγότερα σε κάθε αγώνα. Σε σχέση πάντως με το θέμα, ο Νίκος Μανάκας είπε οι διαιτητές της Ροδόπης κάνουν ότι μπορούν, σχολιάζοντας ότι «παίζουν τα φιλικά με τα μισά χρήματα, στα παιδικά κλπ ενώ στα τουρνουά και άλλα παίζουν χωρίς να παίρνουν ούτε ένα “σέντς”».

Ακούστηκαν και παράπονα από τους εκπροσώπους της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Μιχάλη Κακουλίδη και της Α.Ε. Κομοτηνής Μανώλη Εμμανουηλίδη ότι τα έσοδα της Ε.Π.Σ. Θράκης είναι κατά 50% από τα σωματεία και δεν επιστρέφονται σε αυτά αλλά απεναντίας  επιβαρύνονται οι ομάδες και κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτό. Ο Μ. Γαβριηλίδης από την πλευρά του, απαντώντας το αρνήθηκε αυτό, και υποστήριξε ότι υπάρχουν και έξοδα για ιατρούς και άλλα που δεν τα αναφέρονται για λόγους ευνοήτους. Οι δύο αυτές ομάδες ήταν και οι μόνες που δεν υπερψήφισαν προϋπολογισμό για τη νέα σεζόν και απολογισμό για την προηγούμενη χρονιά.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το παιδικό πρωτάθλημα, όπου παρατηρείται ομάδες να παίρνουν ως δανεικούς παίκτες από ακαδημίες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός Κομοτηνής για να μην τιμωρηθούν, αφού η συμμετοχή στο παιδικό είναι υποχρεωτική για τις ομάδες της Α1 Κατηγορίας. Ο Μαυρόπουλος από την Ελπίδα Σαπών υποστήριξε ότι δεν εφαρμόστηκε η απόφαση τα πρόστιμα να πηγαίνουν στο Παιδικό Πρωτάθλημα, με την διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης σε αυτό να απαντά ότι πράγματι είχε ειπωθεί, αλλά υπήρχαν και έξοδα στην διοργάνωση του Παιδικού Πρωταθλήματος και τα χρήματα πήγαν εκεί.

Εκπροσωπώντας τον Α.Ο. Φαναρίου/Ακαδημία Λύκοι Κομοτηνής, ο πρώην ενωσιακός προπονητής Νίκος  Ιωσηφίδης είπε: «Είναι λάθος να μην υπάρχει Παιδικό Πρωτάθλημα αλλά να διοργανώνεται κάπως διαφορετικά όχι όπως γίνεται σήμερα». Ο εκπρόσωπος της Δόξας Σώστου υποστήριξε ότι στο χωριό έχει τρία όλα κι όλα παιδιά και αν δεν υπήρχε ο Αποστολίδης από την Ακαδημία Παναθηναϊκός Κομοτηνής, δεν θα μπορούσαν να κατέβουν στο πρωτάθλημα.

Σε ανάλογο μηκος κύματος, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟ Κοσμίου Πάνος Τσολάκης είπε ότι το Παιδικό γίνεται με “δανεικούς παίκτες” και πρόσθεσε: «Τα πρόστιμα να πηγαίνουν για σοβαρούς τραυματισμούς παικτών, υπάρχουν φοιτητές που δουλεύουν για ένα μεροκάματα για να σπουδάσουν και όταν πάθουν κάτι δεν τους καλύπτει κανένας, ειδικά οι Κύπριοι δεν έχουν καμμιά ασφάλεια να τους καλύπτει στην Ελλάδα» με τον πρόεδρο της ΕΠΣ να απαντά ότι αυτό ήταν το παλαιότερο σύστημα και να συμφωνεί πως είναι ρπος την σωστή κατεύθυνση, αρκεί να αφορά πραγματικά σοβαρές περιπτώσεις τραυματισμών.