Κίνηση Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Σιώπη! Θρίλερ με την ρήτρα υπέρ του… Ολυμπιακού

Αίσθηση προκαλεί πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Πράσινη», το οποίο υπογράφει ο Τάσος Νικολογιάννης που θεωρείται από τους κορυφαίους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με το οποίο το τριφύλλι ενδέχεται να κινηθεί δυναμικά για την απόκτηση του 22χρονου εβρίτη μέσου του Πανιωνίου Μανώλη Σιώπη.

Οι εμφανίσεις του θρακιώτη ποδοσφαιριστή με τη φανέλα του Πανιωνίου, όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασυγκίνητους τους μεγάλους του πρωταθλήματος και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησης του πολλά υποσχόμενου Έλληνα άσσου, με τον Στραματσιόνι να τον θεωρεί ιδανικό αντικαταστάτη του Τάσου Λαγού, σε περίπτωση αποχώρησης του τελευταίου από την ομάδα.

Ο Σιώπης, ο οποίος δεσμεύεται με τον Πανιώνιο με συμβόλαιο μέχρι το 2017, αποτελεί μια από τις πλέον ανερχόμενες μετοχές στο ελληνικό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, σταθερά μέλος των μικρώ εθνικών ομάδων και απόλυτα δικαιολογημένα στη Νέα Σμύρνη τον θεωρούν πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, το οποίο όμως θα κατέχουν μόλις για έναν χρόνο ακόμα καθώς το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρο του 2017 και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σιώπης ήταν αρνητικός στο να υπογράψει από τώρα την επέκτασή του, αν και του προτάθηκε.

Κάπως έτσι, κυκλοφόρησε σήμερα πρωτοσέλιδα από την «Πράσινη» το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού με τον Σιώπη. Έχει την σημασία του το γεγονός ότι τοθέμα δημοσιεύεται από την “Πράσινη”, καθώς η λογική λέει ότι οι Πράσινοι θέλουν να διατηρήσουν, σε κάποιο βαθμό, το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα, με έναν παίκτη που έκανε σούπερ σεζόν φέτος και αναδείχθηκε MVP της μαγικής πορείας του Πανιωνίου. Κυρίως όμως, δεν πρέπει να ξεσνάμε ότι η “Πράσινη” ανήκει στον όμιλο του Δημήτρη Γιαννακόπουλος, ο οποίος είναι και ο βασικός χρηματοδότης της Σπάρτης, στην οποία ανήκει και αγωνίζεται ο αδερφός του Μανώλη Σιώπη, ο Δημήτρης.

Ωστόσο η υπόθεση περιπλέκεται στη συνέχεια, λόγω της ρήτρας που υπάρχει στο συμβόλαιο του νεαρού μέσου και προβλέπει ποσοστό μεταπώλησης 30% στον …Ολυμπιακό σε περίπτωση που δεν εξαντλήσει το διετές συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο! Αυτός, μάλιστα, ήταν σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα και ο λόγος για τον οποίο δεν προχώρησε η πώληση του παίκτη τον περασμένο Γενάρη στην Ιταλία, αν και είχε προκύψει εξαιρετική πρόταση από τη γείτονα χώρα. Τότε είχε απορριφθεί, αν και ήταν εξαιρετική πρόταση, επειδή μετά το 30% που θα πήγαινε στον Ολυμπιακό να μειώνονταν αισθητά το ποσό, ενώ εκτιμήθηκε ότι αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί με ακόμα καλύτερη προσφορά το καλοκαίρι.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, είναι πώς ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει τον παίκτη από τη στιγμή που ανήκει στον Πανιώνιο (έως το καλοκαίρι του 2017) και κυρίως από τη στιγμή που, αν τον αγοράσουν, θα δώσουν χρήματα και στον “αιώνιο” αντίπαλο! Ωστόσο λέγεται ότι κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου και όπως έχουμε δει, φόρεσε κανονικά την φανέλα του τριφυλλιού.

Όπως και να έχει, πάντως, η υπόθεση παρουσιάζει ενδιαφέρον και ενδεχομένως σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει σε αυτή ο ίδιος ο παίκτης και η επιθυμία του. Αλλά στο σημείο αυτό, αξίζει να τονιστεί, όπως επισημαίνει και το SportDog στο δικό του ρεπορτάζ, ότι ο εβρίτης άσσος δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με την ομάδα της Νέας Σμύρνης σε πρόταση που του έχει γίνει για ανανέωση του συμβολαίου του, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.