Σκάνδαλο από την Super League με θύμα και μεγάλη οικονομική ζημιά στον Πανθρακικό

Επικυρώθηκε την περασμένη Πέμπτη η βαθμολογία της Super League και μαζί επικυρώθηκαν από το ΔΣ της διοργανώτριας οι βαθμολογίες και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Πώς γίνεται όμως να επικυρώνεται μια βαθμολογία όταν εκκρεμεί ένας ακόμα αγώνας;

Όποιος αναζητήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League ποια είναι η τελική βαθμολογία στο πρωτάθλημα Κ20 που βάσει ανακοίνωσης επικυρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν δύο ομάδες που δεν έχουν 30 αλλά 29 αγώνες. Ο λόγος για τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Πλατανιά.

Οι δυο τους όφειλαν να αγωνιστούν στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής αλλά το μεταξύ τους παιχνίδι αναβλήθηκε και βάσει της ανακοίνωσης, θα οριστεί εκ νέου από την διοργανώτρια αρχή. Πέρασαν δυο μήνες από τότε, το ματς δεν έγινε και η βαθμολογία φέρεται να επικυρώθηκε.

Θα πείτε, αδιάφορο ματς είναι, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αλλά αν το πάμε έτσι, αδιάφορο ματς ήταν και ο αγώνας ΑΕΛ Καλλονής – Πανθρακικού, ανάμεσα δηλαδή στις δυο ομάδες που υποβιβάζονται και κατά συνέπεια διαλύονται, αφού δεν υπάρχει πρωτάθλημα Κ20 στην Football League. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη αναμέτρηση διεξήχθη κανονικά, με αποτέλεσμα ένα βαρύ κόστος στην ευρισκόμενη σε δύσκολη οικονομική κατάσταση ομάδα της Κομοτηνής.

Θυμίζουμε στις 14 Μαίου, ημέρα των Ελευθερίων της Κομοτηνής, η ομάδα του Πανθρακικού σε εξ’ αναβολής αγώνα της 19ης αγωνιστικής, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, προκειμένου να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, ταξίδεψε για να αντιμετωπίσει την Καλλονή (ήττα 0-3) στο όμορφο νησί της Λέσβου μέσω Τουρκίας και διανυκτέρευσε μάλιστα στο Αϊβαλί, όπου πέρασε ακτοπλοϊκώς στη Μυτιλίνη, ενώ ακολούθησε το αντίστροφο δρομολόγιο επιστροφής, πάλι μέσω πάλι Τουρκίας.

Οι νέοι παίκτες του Πανθρακικού τότε στερήθηκαν την συμμετοχή τους στην παρέλαση των Ελευθερίων (όσοι ήταν ακόμα μαθητές τουλάχιστον, έτερον εκάτερον αν αυτή έτσι κι αλλιώς συντμίστηκε η παρέλαση εξαιτίας της παρουσίας του Προκόπη Παυλόπουλου), κυρίως όμως η διοίκηση της ομάδας υποχρεώθηκε σε έξοδα που αποδεικνύονται αχρείαστα ενώ αίσθηση και σχόλια προκάλεσε η απόφαση να γίνει το ταξίδι για έναν αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος μέσω Τουρκίας.

Πέρασε πάνω από μήνας από αυτό το ταξίδι, συμπληρώνεται μήνας και από το τελευταίο εξ αναβολής παιχνίδι που διεξήχθη για το πρωτάθλημα Κ20 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που έγινε στις 21 Μαΐου και έληξε 1-0 για τους Θεσσαλονικείς στα πλαισια της 4ης αγωνιστικής, και από τότε το μόνο που μάθαμε είναι ότι επικυρώθηκε η τελική βαθμολογία, ενώ γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τελική βαθμολογία, αφού βάσει της επίσημης σελίδας της Super League δεν έχει οριστεί ο αγώνας ΠΑΣ-Πλατανιάς.

Αν και αδιάφορος ο συγκεκριμένος αγώνας, αφού δεν επηρεάζει την βαθμολογική κατάταξη θα έπρεπε να έχει ήδη διεξαχθεί ώστε το πρωταθλημα να μην μείνει ημιτελές. Στο σάιτ της διοργανώτριας αρχής αναφέρεται άλλωστε ακόμα ότι ο αγώνας “ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ” αναβάλλεται και θα ορισθεί εκ νέου απο τη Διοργανώτρια Αρχή, η οποία θα έπρεπε ήδη να τον έχει ορίσει.

Τώρα μαθαίνουμε ότι επικυρώθηκε η βαθμολογία, χωρίς προφανώς αυτό το ματς να έχει διεξαχθεί. Και η απορία είναι απλή: Πώς πρέπει να αισθάνονται στον Πανθρακικό, που μετά το τέλος του πρωταθλήματος και παρά την πίκρα, πλήρωσαν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να πάνε και να παίξουν με την Καλλονή, σε ένα επίσης αδιάφορο βαθμολογικά ματς, όταν μαθαίνουν ότι σε αντίστοιχη άλλη περίπτωση ακολουθήθηκαν δύο μέτρα και δύο σταθμά;

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE:

K20-skandalo