Αναφορά σε Τόρο σε διάλογο της ΕΥΠ που αποκάλυψε ο Θωμαΐδης πριν την έλευση εισαγγελέα στον Σκάι

Απίστευτα πράγματα έζησαν μέσα στη νύχτα οι τηλεθεατές του Σκάι με την επιχείριση των αρχών για την σύλληψη του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαΐδη έπειτα από μήνυση που φέρεται να κατέθεσε σε βάρος του ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο τηλεοπτικός σταθμός κατά την διάρκεια της εκπομπής “Δίκη”, όπου μεταξύ άλλων ήταν προσκεκλημένος και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, συνδέθηκε με την είσοδο του κτηρίου και επί μία ώρα μετέδιδε την επιχείρηση της αστυνομία παρουσία αντιεισαγγελέως να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο γνωστός αθλητικογράφος.

Όπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση δεν στέφθηκε από επιτυχία αφού η εκπομπή που προβλήθηκε φέρεται να ήταν μαγνητοσκοπημένη. Σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται πάντως ότι πριν την έναρξη της εκπομπής ζητήθηκε να μην προβληθεί και να ακολουθήσει ο Θωμαΐδης στο τμήμα τους αστυνομικούς, αλλά ο ίδιος δεν υπάκουσε υποστηρίζοντας ότι δεν του επιδείχθηκε κανένα έγγραφο.

Πώς γίνεται πάντως από τη μία να αναφέρεται ότι μπήκε στις εγκαταστάσεις του Σκάι και από την άλλη η επιχείρηση της αστυνομίας να μην τον βρίσκει, είναι θέμα που συζητάται. Όπως συζητήσεις προκαλεί και αυτή η σπουδή σε τόσο προχωρημένη ώρα να πραγματοποιηθεί επιχείρηση σύλληψης ενός γνωστού παρουσιαστή της τηλεόρασης μπροστά στις κάμερες, που στέφθηκε μάλιστα από αποτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπομπή ο Κυριάκος Θωμαΐδης παρουσίασε εννέα διαλόγους που έχει καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ και όπως υποστήριξε, είναι νόμιμες υποκλοπές. Σε όλους εμφανίζεται να μιλάει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης είτε με δημοσιογράφους, είτε με παράγοντες του ποδοσφαίρου. Σε έναν από αυτούς υπάρχει και μια αναφορά στον Βασίλη Τοροσίδη.

thomaidis-toro01Ο λόγος για διάλογο που φέρεται να έγινε τον Ιούνιο του 2012, όταν ακόμα ο Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό. Καταγράφεται η συνομιλία του Θεοδωρίδη με τον τότε γενικό αρχηγό του Ολυμπιακού Κούλη Δουρέκα, όπου κυρίως τους απασχολεί ο σοβαρός τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου με την Εθνική Ομάδα αλλά γίνεται λόγος και για τον Θρακιώτη.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακό εμφανίζεται να δηλώνει ότι ζήτησε από τον πρόεδρο «να προσέξει και τον Τοροσίδη τώρα» και διευκρινίζει αμέσως μετά: «Τώρα δεν είναι για να φύγει ο Τοροσίδης». Η συνομιλία φέρεται να έχει γίνει σε μια περίοδο που υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα για ενδιαφέρον ξένων ομάδων thomaidis-toro02για τον τότε αρχηγό του Ολυμπιακού, δεδομένου ότι το επόμενο καλοκαίρι έληγε το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες.

Ως γνωστόν, τελικά μετά από εκείνο το Euro της Πολωνίας, όπου ο Τοροσίδης ήταν από τους διακριθέντες της Εθνικής Ομάδας, ο Ξανθιώτης άσος παρέμεινε στον Ολυμπιακό αλλά τον επόμενο Ιανουάριο, αρχές του 2013 και λίγους μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, ο Τόρο παραχωρήθηκε στην Ρόμα, παίκτης της οποίας παραμένει από τότε μέχρι σήμερα παρά τα κατά καιρούς γραφόμενα.

Όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ της εποχής, ο Τοροσίδης είχε προ καιρού εκφράσει την επιθυμία του να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, όμως το πολυετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον Ολυμπιακό στάθηκε τροχοπέδη στο να έρθει νωρίτερα αυτή η μεγάλη μεταγραφή που τελικά πέτυχε μερικούς μήνες αργότερα. Υπό αυτό το πρίσμα, ίσως η συνομιλία που αποκαλύπτεται έχει μια αξία, τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν τα όσα πραγματικά είχαν συμβεί τότε.

Αναλυτικά η συνομιλία, όπως μεταδόθηκε από την τηλεόραση του Σκάι και καταγράφεται εδώ και λίγα λεπτά η απομαγνητοφώνησή της στα ρεπορτάζ των αθηναϊκών ιστοσελίδων:

 

ΝΟΜΙΜΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΕΥΠ 9/6/2012, ώρα 15.22
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΣΑΒΒΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, αντιπροέδρου Ολυμπιακού, με ΚΟΥΛΗ ΔΟΥΡΕΚΑ, γενικό αρχηγό Ολυμπιακού

– Ο Αβραάμ; Δεν θα τον δώσει αποζημίωση η ΟΥΕΦΑ;
– Ναι, άλλο ρε παιδί μου. Τους υποχρεώνει να μείνει εκεί 24 ώρες μετά τον τραυματισμό. Κατάλαβες;
– Πονάει αυτός τώρα Κούλη; Τι γίνεται;
– Ε… ναι πονάει. Του διέλυσε όλο το γόνατο. Το διέλυσε.
– Πω…. ρε πούστη… αυτός τώρα θα κάνει να παίξει μπάλα πολύ…ε;
– Δεν θα είναι στο επίπεδο..(ακατάληπτο) για μεταγραφή δεν είναι δηλαδή. Και που είναι τώρα δηλαδή. Τον έφαγε ο Βρέντζος να τον πάει στην Κίνα θα τον κάνει θα τον δείξει, το φάγανε το παιδί, ε; Φαγώθηκε ο …ούστης ο Βρέντζος άμα του το πω. Να τον πουλήσει 10 εκατ. αυτό ήταν το όνειρό του. Ότι μάθεις πάρε με τηλέφωνο Κούλη.
– Με τον πρόεδρο τώρα μίλησες με τον πρόεδρο;
– Τώρα, πριν από ένα λεπτό. Και του ‘πα κοίταξε τον Μέλμπεργκ ευτυχώς που πήραμε τον Μανωλά. Ε;
– Θα τα πούμε αργότερα. Όταν μάθω κάτι….
Και του ‘πα να προσέξει και τον Τοροσίδη τώρα.
– Θα σε πάρω αργότερα.
Τώρα δεν είναι για να φύγει ο Τοροσίδης.
– Ασε εντάξει θα το δούμε. Θα σε πάρω εγώ αργότερα, μόλις μάθουμε κάτι.
– Καλά θα τα πούμε αργότερα, άντε γεια.
– Τον Φορτούνη δεν πήγε να τον πάρει πέρυσι με τις …αλακίες τους.
– Με τις …αλακίες… ναι.
– Με τις …αλακίες του Βρέντζου. Επτακόσια χιλιάρικα του ζήταγε ο Αστέρας, ακούς; Γιατί λέει ότι δεν πίστευε ποτέ ότι θα δώσει (ακατάληπτο) 700 χιλ… και πήγαν και δώσανε 5 εκατ. για τους 3 βρωμοσέρβους. Κατάλαβες; (βρίζει) Εχε υπόψη σου τώρα μεταξύ μας, να σου πω εγώ τι φοβάμαι; Ε;
– Ναι.
– Φοβάμαι αυτόν τον …αλάκα τον Ντάρκο μην πάει να περάσει αυτόν τον μαύρο…
– Θα γίνει σκοτωμός. Θα φάμε ξύλο γενικώς.
– Κατάλαβες τώρα έτσι;
– Ναι, ναι, ναι.
– Θα πάει να περάσει το μαύρο, τώρα, να πούμε. Γιατί προχθές που είχα μια συζήτηση μαζί του…
– Ναι…
– … νόμιζα ότι μιλάγανε για τον… δεν ξέρω ποιον…. Έτσι;
– Λοιπόν θα βάλω εγώ τον Μορφονιό και τον Κώστα… ναι, ναι…
– Ακούς; Του ‘λεγε δυνατός παίκτης και θα βγάλει μάτια και τέτοια, ο …αριόλης…
– Θα βάλω τον Κώστα μαζί με τον Μορφονιό να τον ξεφτιλίσουνε πρωτοσέλιδο. Και θα τον πω επωνύμως.
– Καλά άντε και θα τα πούμε. Μην πεις τίποτα, αναμεταξύ μας.
– Και θα φάει ξύλο ο Κοβάσεβιτς στο τέλος.