Αλλάζει όνομα (και) το γήπεδο των Πηγαδίων! Τί θα γίνει με τον ύμνο της Ξάνθης…

Μία εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι το Skoda αποτελεί παρελθόν από το όνομα της Ξάνθης, η οποία ονομάζεται πλέον ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ (ή… αγγλιστί Xanthi FC), αλλά και την παρουσίαση του νέου σήματος της ομάδας, αξίζει να σημειωθεί ότι προχωρά η αλλαγή και στην έδρα του θρακιώτικου συλλόγου.

Ως γνωστόν το γήπεδο των Πηγαδίων ονομαζόταν Skoda Xanthi Arena αλλά πλέον, μετά το διαζύγιο της Βιαμάρ με την τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία, έχει αλλάξει και αυτό όνομα. Δώδεκα χρόνια μετά το καλοκαίρι του 2004, οπότε και η Ξανθιώτικη ομάδα άλλαξε στέγη φεύγοντας από το ιστορικό γήπεδο του ΑΟΞ, ήρθε η ώρα της μετονομασίας.

«Μέχρι τον Μάιο του 2016 είχε το όνομα SKODA ΞΑΝΘΗ Arena και από τον Ιούνιο του 2016 μετονομάστηκε σε ΞΑΝΘΗ FC Arena», επισημαίνει η αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της Ξάνθης, που προσθέτει στην σχετική αναφορά ότι «η χωρητικότητα του ΞΑΝΘΗ FC «Arena» είναι 7.361 καθήμενων θέσεων από τις οποίες οι 6.000 είναι σκεπαστές. Στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου εκτός από τα αποδυτήρια των ομάδων και των διαιτητών, υπάρχουν γραφεία των παρατηρητών, ιατρείο, αίθουσα doping control, αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου, χώρο V.I.P., γραφεία και αποθηκευτικούς – βοηθητικούς χώρους».

Μετά και από την αλλαγή του ονόματος της ομάδας, παίρνει πλέον σειρά ο ύμνος της Ξάνθης. Επισήμως ακόμα και σήμερα, ως ύμνος της ΠΑΕ Ξάνθη αναφέρεται το γνωστό «έχουμε τρέλα μεγάλη στο κεφάλι και μια καψούρα έχουμε πολύ μεγάλη», που αναφέρει στο ρεφρέν: «ΞΑΝΘΗ ολέο, SKODA ολέο, σε αγαπάω και πάντα θα το λέω,
SKODA για σένα τα πάντα κάνω, θα σ’αγαπώ ως την στιγμή που θα πεθάνω».

Ο ύμνος ως γνωστόν λέει στην συνέχεια του ρεφρέν «τη SKODA ΞΑΝΘΗ θα λατρεύω και ως τον άλλο κόσμο εκείνη θα πιστεύω», ενώ στην δεύτερη στροφή επισημαίνει: «Την λένε ΞΑΝΘΗ, την λένε SKODA και είναι ομάδα που έχει όλα τα προσόντα. τις εντυπώσεις θα τις κερδίσει, και στο πρωτάθλημα θα πρωταγωνιστήσει» (ακούστε τον ύμνο ή κατεβάστε τον σε μορφή mp3 με ένα κλικ ΕΔΩ).

Είναι λογικό, λοιπόν, να συμπεράνει κανείς ότι μετά τις αλλαγές στο όνομα της ομάδας, στο έμβλημα αλλά και στην έδρα, θα έρθει σύντομα η αλλαγή και στον ύμνο.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία του ThrakiSportS για το νέο σήμα της ομάδας της Ξάνθης, τα δύο τρίτα των οπαδών της δήλωσαν ότι τους αρέσει το νέο έμβλημα. Θυμηθείτε τα αποτελέσματα (ή προσθέστε την δική σας ψήφο, αν δεν το έχετε ήδη κάνει…).