Οι δηλώσεις του Δήμου Μιχαλεντζάκη μέσα από το… νερό, μετά το νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Με δύο χρυσά μετάλλια και ένα τεράστιο παγκόσμιο ρεκόρ ολοκλήρωσε την παρουσία του στο διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου ο εβρίτης πρωταθλητής της κολύμβησης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, που έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο αθλητής του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης και του Ηρόδικου Κομοτηνής, ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Βερολίνο με την συμμετοχή στον μεγάλο τελικό των 50μ πεταλούδας, όπου κατέλαβε την 8η θέση της γενικής κατάταξης και την τρίτη θέση στην κατηγορία S9.

Σε αυτή την κατηγορία δηλαδή, όπου έκανε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ το Σάββατο στα 200 μέτρα κατεβάζοντας το προηγούμενο δικό του ρεκόρ κατά τρία ολόκληρα δευτερόλεπτα (θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ), αλλά και είχε πάρει ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο την Πέμπτη, στην πρεμιέρα των αγώνων, στα 100 μέτρα πεταλούδα (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, ο Δήμος Μιχαλεντζάκης κλήθηκε να κάνει δηλώσεις ακόμα και όταν ήταν… μέσα στο νερό, μετά το τέλος μιας από τις κούρσες του. «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν σε φόρμα, καθώς δεν σταματήσαμε καθόλου τις προπονήσεις και το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο για το Ρίο. Ωστόσο το ρεκόρ ήταν στόχος και έπρεπε να βγει. Το πετύχαμε και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με αυτό», σχολίασε ο Δήμος Μιχαλεντζάκης στο ThrakiSportS.

Ο εβρίτης πρωταθλητής, που εξαιτίας του ρεκόρ που πέτυχε πέρυσι αναδείχθηκε από την συντακτική ομάδα και το αναγνωστικό κοινό του ThrakiSportS ως κορυφαίος θρακιώτης αθλητής σε όλα τα σπορ για το 2015, μίλησε στην κορυφαία αθλητική ιστοσελίδα της Θράκης το βράδυ της Κυριακής, παρακολουθώντας παράλληλα από την τηλεόραση δίπλα σε Γερμανούς τον αγώνα Γερμανία – Ουκρανία για το Euro 2016, κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε ξεχωριστή εμπειρία.

Πάντως, ο Μιχαλεντζάκης, που δείχνει να πατά γερά στα πόδια του και να πηγαίνει βήμα-βήμα προς τον μεγάλο στόχο, έσπευσε να συμπληρώσει: «Ήταν σημαντικά τα μετάλλια και κυρίως οι επιδόσεις, αλλά ό,τι έγινε έχει ήδη ξεχαστεί. Πλέον συνεχίζουμε την προετοιμασια μας για το Ρίο, γιατί αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Επιστρέφουμε μέσω Αθήνας από το Βερολίνο στην Αλεξανδρούπολη και αμέσως αρχίζουμε ξανά τις προπονήσεις, πάντα έχοντας δίπλα τον προπονητή μου και όλη την ομάδα».