Αίσθηση από το «μαύρο» που έριξαν τα μέλη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον Γιάννη Τζίμα

Μία εβδομάδα μετά τις εκλογές στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, από τα γεγονότα που έχουν προκαλέσει αίσθηση και συζητήθηκαν περισσότερο, πέρα από τους επιτυχόντες, είναι η παταγώδης αποτυχία της οικογένειας του πρώην προέδρου του ΤΑΑ Γιάννη Τζίμα να εκλέξει έστω ένα από τα δύο μέλη της, που κατέθεσαν υποψηφιότητα.

Η σύζυγός του περιορίστηκε σε μονοψήφιο αριθμό σταυρών ενώ ο γιος του έλαβε μεν 13, αλλά αυτοί δεν ήταν αρκετοί να εκλεγεί στο νέο 15μελές ΔΣ. Έμεινε 16ος και μάλιστα σε ισοψηφία με άλλον έναν υποψήφιο, με τον οποίο συναποτελούν τα πρώτα αναπληρωματικά μέλη. Το «μαύρισμα» αυτό, ωστόσο, δεν εκτιμάται ότι αφορά αυτά καθεαυτά τα πρόσωπα αλλά τον πρώην πρόεδρο του τμήματος βόλεϊ και εκ των παλαιότερων στελεχών του συλλόγου.

Ο Γιάννης Τζίμας είναι από τους παλαιότερους παράγοντες στον Εθνικό. Για πολλά χρόνια, εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες, είχε εμπλοκή αρχικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τα τελευταία χρόνια, με την στήριξη και των διοικήσεων Καρυωτάκη και Βουκουρεσλή, ανέλαβε το βόλεϊ, το οποίο είναι αλήθεια ότι στα χρόνια του γνώρισε τις καλύτερες μέρες του με τρεις συνεχείς εξόδους στην Ευρώπη, φτάνοντας σε έναν τελικό πρωταθλήματος και έναν τελικό λιγκ καπ.

Ωστόσο, αν και λογιστής στο επάγγελμα και άρα άριστος γνώστης των οικονομικών, φαίνεται ότι δεν άπλωσε το πάπλωμα μόνο μέχρι το σημείο που τον έπαιρνε. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν χρέη (και) από τις διοικήσεις του, τα οποία συσσωρεύονταν χρόνο με τον χρόνο και προστίθεντο στα ήδη προϋπάρχοντα. Στην πορεία αντιμετώπισε και το γνωστό νομικό κώλυμμα, που τον ανάγκασε να αποχωρήσει κάπως βίαια πέρυσι από τα πράγματα και δεν του επέτρεψε να ξαναβάλει υποψηφιότητα στις φετινές εκλογές.

Κυρίως όμως, οι συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις του σε όλες τις επιτυχίες του συλλόγου (σε αντίθεση με τις σπάνιες των ίδιων των αθλητών και προπονητών, που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των επιτυχιών) δημιούργησαν κάποια πρώτα ζητήματα διατάραξης ισορροπιών μέσα στον Εθνικό. Αυτά φαίνεται ότι εντάθηκαν τους προηγούμενους μήνες, όταν εμμέσως πλην σαφώς ο ίδιος είχε ασκήσει κριτική στην διοίκηση Γεωργιάδη που τον διαδέχθηκε.

Αυτό που ωστόσο προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι από 20 σταυρούς επί συνόλου 23 ψηφισάντων στα μέσα Μαΐου, όταν πραγματοποιήθηκαν έκτακτες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη συμπληρωματικής εξελεγκτικής επιτροπής του Εθνικού, η σύζυγος του Γιάννη Τζίμα έλαβε τρεις εβδομάδες μετά μόλις… 9 και μάλιστα σε μια διαδικασία όπου ψήφισαν συνολικά 69 άτομα και υπήρχε δυνατότητα να βάλει κάποιος περισσότερους σταυρούς.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει πιθανότατα ότι οι παραδοσιακές συμμαχίες που είχε χτίσει ο Γιάννης Τζίμας, για παράδειγμα με τον πρώην πρόεδρο του Ερασιτέχνη Μανώλη Βουκουρεσλή, δεν λειτούργησαν όπως θα περίμενε σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, με αποτέλεσμα να εκτεθούν η σύζυγος και ο γιος του, που έθεσαν υποψιότητα για το 15μελές ΔΣ από την στιγμή που ο ίδιος δεν μπορούσε να το κάνει. Και αυτό, παρά την ενεργή συμμετοχή του στις παρασκηνιακές διεργασίες που προηγήθηκαν της εκλογικής διαδικασίας.

Είναι ξεκάθαρο ωστόσο ότι στο πρόσωπό τους τα μέλη της γενικής συνέλευσης του ΜΓΣ Εθνικός καταψήφισαν τον ίδιο, δημιουργώντας νέες ισορροπίες στα παραγοντικά πράγματα του ιστορικού συλλόγου.