Ο αιφνιδιαστικός ερχομός του Λοντίγκιν στη Θεσσαλονίκη παραμονές του Euro και η βοήθεια του Ιβάν Σαββίδη

Ο βασικός τερματοφύλακας της Ζενίτ και πρωην της Ξάνθης που έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή της Εθνικής Ρωσίας για το Euro, βρέθηκε αιφνιδιαστικά σε ένα ταξίδι αστραπή στη Θεσσαλονίκη, λιγότερη από μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα στο Euro.

Ο παίκτης που έχει διπλή υπηκοότητα βρέθηκε στη… Στρατολογία, αφού παραμένει φυσικά Έλληνας και θα πρέπει να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Μάλιστα έγινε αντιληπτός και από οπαδούς του ΠΑΟΚ που τον ρώτησαν για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να φορέσει τα ασπρόμαυρα από τη στιγμή που στην ομάδα μεγαλομέτοχος είναι ο Σαββίδης.

Τι (τους) απάντησε ο Λοντίγκιν; Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Γιώργου Ζαΐρη στο metrosport, χαμογέλασε και φυσικά απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Γιατί; Αφενός διότι έχει συμβόλαιο με την Ζενίτ μέχρι το 2019 και αφετέρου διότι ειναι βασικό στέλεχος της ομάδας (φέτος είχε συνολικά 37 συμμετοχές) ενώ η ρήτρα του ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως  το ίδιο μέσο αναφέρει ότι ο Λοντίγκιν ζήτησε και πήρε την βοήθεια του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Σαββίδη για να μπορέσει να ξεπεράσει γραφειοκρατικά ζητήματα ώστε να εξασφαλίσει αναβολή στη στράτευση του και να ενσωματωθεί και πάλι στη αποστολή της Εθνικής Ρωσίας, που ταξιδεύει στην Γαλλία για την συμμετοχή της στο Euro..