Η Χαβαλένθια, οι Σουβlakers και οι Σικάγο Bullηδες που «κατατρόπωσαν» οι Μπαλαδόφατσες! Όλα τα αποτελέσματα…

Όπως έχει σημειώσει το ThrakiSportS, το περασμένο Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης (Δραγάνα) το 1ο Φοιτητικό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Στο τουρνουά έλαβαν μέρος τελικά έξι ομάδες, οι οποίες διαμορφώθηκαν με πρωτοβουλία των φοιτητών, εκπροσωπώντας την πλειονότητα των Τμημάτων των τεσσάρων πόλεων που εδρεύει το Πανεπιστήμιο. Πέντε εξ αυτών ήταν αποκλειστικά ομάδες ανδρών και μία μεικτή ομάδα.

Πλέον έχουμε και από το επίσημο δελτίο Τύπου της ειδικότητας καλαθοσφαίρισης τα αποτελέσματα, αλλά πιο πολύ ενδιαφέρον προκαλούν οι εμπνεύσεις των ονομάτων των ομάδων, με τις Μπαλαδόφατσες που αποτελούνταν από φοιτητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και Οικονομικών Επιστημών να κατακτούν την πρώτη θέση. Έχουμε και λέμε (οι τρεις πρώτοι αγώνες έγιναν το Σάββατο και οι άλλοι τρεις, οι ημιτελικοί και ο τελικός δηλαδή, την Κυριακή):

Έλα Λίγο – Μπαλαδόφατσες: 31 – 80
Χαβαλένθια – Σικάγο Bullηδες: 55 – 51
Ιπποκράτης – ΣουβLakers: 59 – 24

Ιπποκράτης – Χαβαλένθια: 41 – 29
Χαβαλένθια – Μπαλαδόφατσες: 38 – 68
Ιπποκράτης – Μπαλαδόφατσες: 59 – 63

Παράλληλα, έλαβε χώρα διαγωνισμός σουτ τριών πόντων, στον οποίο νικητής αναδείχθηκε ο φοιτητής του Τμήματος Ιατρικής Γεράσιμος Φωτιάδης.

Στα διαλείμματα μεταξύ των αγώνων έγινε παρουσίαση χορευτικού προγράμματος από φοιτητές του Τ.Ε.Φ.Α.Α. και επίδειξη του αγωνίσματος Καλαθοσφαίριση με αναπηρικό αμαξίδιο, από φοιτητές της ειδικότητας Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή-Δραστηριότητα του ιδίου Τμήματος, υπό την εποπτεία της Επ. Καθηγήτριας Σ. Μπάτσιου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε χάρη στην αξιέπαινη εθελοντική προσφορά των φοιτητών της ειδικότητας Καλαθοσφαίρισης, άλλων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τ.Ε.Φ.Α.Α., και των διδασκόντων Ι. Μπάρμπα, Αθ. Χατζηνικολάου και Ευστρατίας Τσίτσκαρη.

Η πρώτη διοργάνωση κατέγραψε την πρόθεση όλων των εμπλεκομένων, φοιτητών, διδασκόντων και υπαλλήλων του ΔΠΘ για τη συνέχισή της και την καθιέρωση άλλων παρόμοιων δράσεων.