Ολονύχτιο θρίλερ και πλούσιο παρασκήνιο για τις υποψηφιότητες στις εκλογές του Εθνικού

Υπό καθεστώς μάλλον… αδιαφάνειας, βαδίζει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στις εκλογές του Σαββατοκύριακου. Μετά από μία ημέρα που σημαδεύτηκε από πάρα πολλές εντάσεις στα γραφεία του ΜΓΣ και αρκετός κόσμος πηγαινοερχόταν για να πληρώσει συνδρομές και να εξασφαλίσει δικαίωμα εκλέγειν αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και εκλέγεσθαι, συνεδρίαζε μέχρι τα μεσάνυχτα μια τριμελής επιτροπή για να κατακυρώσει τις υποψηφιότητες ελέγχοντας ότι έχουν όλα τα τυπικά προσόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 25 άτομα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου. Ωστόσο, παρά την ρητή αναφορά στην πρόσκληση για την γενική συνέλευση ότι «οι πίνακες των εχόντων τα προσόντα, εκλογέων και υποψηφίων για τα όργανα της διοίκησης θα ανακοινωθούν θα τοιχοκολληθούν στον πίνακα ανακοινώσεων του συλλόγου», κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί μέχρι και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Αυτό από τη μία πλευρά οφειλόταν στο ότι ακόμα μέχρι αυτήν την προχωρημένη ώρα, η τριμελής επιτροπή που είχε οριστεί για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων αλλά και των εχόντων δικαίωμα ψήφου, η οποία συνεδριάζει υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της μεταβατικής διοίκησης του συλλόγου Θόδωρου Μαυρίδη, δεν είχε ολοκληρώσει το έργο της. «Και να θέλαμε να σας πούμε, δεν μπορούμε γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των φακέλων», είπε αργά το βράδυ στο ThrakiSportS μέλος της επιτροπής. Ωστόσο προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν την Γενική Συνέλευση, δεν είναι γνωστοί ούτε οι υποψήφιοι αλλά ούτε και οι εκλέκτορες.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της ανακοίνωσης του Εθνικού, «οι υποψήφιοι μαζί με την αίτησή τους θα πρέπει να καταθέσουν και επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση του αθλητικού νόμου περί μη κωλυμάτων», οπότε το έργο της Επιτροπής δεν συνίστατο μόνο στο να εξεταστούν οι αιτήσεις αλλά να έχουν τις σχετικές επικυρώσεις και τα έγγραφα που τις συνοδεύουν. Υπενθυμίζεται επίσης ότι βάσει της αρχικής ανακοίνωσης, η προθεσμία υποψηφιοτήτων είχε οριστεί ως η 31η Μαΐου αλλά τελικά δόθηκε παράταση τριών ημερών και έληξε το μεσημέρι της Παρασκευής, με αποτέλεσμα η δουλειά της τριμελούς επιτροπής να ξεκινήσει στις 7.00 το βράδυ.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών, αλλά και της μυστικοπάθειας ορισμένων που διαφωνούν με την πολιτική των «ανοικτών θυρών» και σε αντίθεση με αυτό που  διακηρύσσουν επιθυμούν να παραμείνει «κλειστό club» ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, είναι να μην γνωρίζουμε 17 ώρες πριν την πρώτη πρόσκληση για Γενική Συνέλευση ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι τους οποίους θα κληθεί το σώμα να σταυρώσει. Πάντως, σε κάθε περίπτωση είχε ξεκαθαρίσει ότι στους υποψηφίους δεν περιλαμβάνεται το δίδυμο Μανόλη Βουκουρεσλή – Γιάννη Τζίμα που ουσιαστικά είχε αναλάβει τις τύχες σε Ερασιτέχνη και ΤΑΑ πριν τρία χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ωστόσο φαίνεται ότι και πάλι είναι αυτό το ίδιο δίδυμο που προσπαθεί παρασκηνιακά να κινήσει τα νήματα ενόψει αυτής της κρίσιμης  εκλογικής αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από δικές τους ενέργειες, την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μια μυστική και άκρως παρασκηνιακή συγκέντρωση περιορισμένου σε αριθμό στελεχών του ΜΓΣ Εθνικός σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, ώστε να καθοριστεί η γραμμή της συγκεκριμένης πλευράς ενόψει των εκλογών, που θεωρείται άλλωστε και η διάδοχη κατάσταση της διοίκησης Καρυωτάκη (που αποξένωσε τον ΜΓΣ από το κοινό του με την περίφημη χορηγία των «Χρυσωρυχείων»).

Τα αποτελέσματα αυτής της συγκέντρωσης και γενικά των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων των προηγούμενων ημερών αναμένεται σε πρώτη φάση να γίνουν γνωστά μόλις (επιτέλους) ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες. Ήδη πάντως, με δεδομένες τις καθυστερήσεις και την πολιτική «κλειστών πορτών» που έχει εφαρμοστεί, έχουν αρχίσει να ακούγονται κίνδυνοι για δικαστικές εμπλοκές που μπορεί να οδηγήσουν σε εκπλήξεις, κάτι που ωστόσο μόνο ως κάτι άγνωστο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί για τους παράγοντες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, τουλάχιστον όσους τον υπηρέτησαν από διάφορα πόστα την τελευταία τριετία.