Αποκλειστικό: Στον Έβρο η προετοιμασία της Εθνικής (των… Εβριτών) ενόψει του Ευρωβόλεϊ!!!

Μπορεί κανένα από τα δύο τουρνουά για το World League που θα φιλοξενήσει η χώρα στο δεύτερο μισό του μήνα να μην γίνει στον Έβρο ή στην Θράκη γενικότερα, καθώς το πρώτο ορίστηκε για την Κοζάνη και το δεύτερο για την Θεσσαλονίκη, ωστόσο η Εθνική Ανδρών (που κατά ένα μεγάλο μέρος απαρτίζεται από Εβρίτες) θα έρθει στον Έβρο. Και μάλιστα όχι μόνο για δυο-τρεις μέρες αλλά για πολλές.

Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, μετά από συνεννόηση της ΕΟΠΕ με τον Δήμο Ορεστιάδας, η Εθνική Ανδρών θα πραγματοποιήσει στο «Νίκος Σαμαράς» την προετοιμασία της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ, που αποτελεί και τον μεγάλο φετινό στόχο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Άλλωστε από το 2009 έχει να δώσει το παρών η Εθνική σε Ευρωβόλεϊ.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας θα φιλοξενήσει το πρώτο τουρνουά για τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ (15-18 Σεπτεμβρίου 2016), ενώ το δεύτερο τουρνουά (22-25 Σεπτεμβρίου 2016) θα διεξαχθεί στο Βέλγιο με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει στον όμιλο ως αντιπάλους το Βέλγιο, την Ουκρανία και την καλύτερη 2η ομάδα των τριών ομίλων του προ-προκριματικού γύρου.

Ο τόπος διεξαγωγής του «ελληνικού» τουρνουά δεν έχει αποφασιστεί, αλλά η Κοζάνη που θα φιλοξενήσει το πρώτο τουρνουά του World League μαζί με το «Νίκος Σαμαράς» της Ορεστιάδας και την… Ρόδο φέρονται να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η προετοιμασία της Εθνικής για αυτόν τον σκοπό, τον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα.

Στην φωτογραφία, οι Εβρίτες της παρούσας Εθνικής Ανδρών, από την πρώτη ημέρα συγκέντρωσης της Εθνικής Ομάδας. Από αριστερά διακρίνονται ο Ορεστιαδίτης λίμπερο Δημήτρης Γκαράς, ο Σουφλιώτης βοηθός του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστας Δεληκώστας, οι Αλεξανδρουπολίτες Ανέστης Δαλακούρας και Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής Μάριος Γκιούρδας και ο Ανδρέας Ανδρεάδης. Απουσιάζει, αλλά έχει πλέον ενσωματωθεί εδώ και καιρό και κάνει ατομικές προπονήσεις, ο αρχηγός της Εθνικής Μίταρ Τζούριτς.