Βαρύ πρόστιμο και αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Με δύο βαθμούς λιγότερους θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ενώ ακόμα δύο θα του αφαιρεθούν από αυτό που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες. Την απόφαση αυτή έλαβε η πειθαρχική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο λόγος που τιμωρείται πειθαρχικά ο Εθνικός είναι η απόφαση του σωματείου να μην κατέβει να αγωνιστεί στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 15 Μαΐου.

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος αγώνας κατακυρώνεται (όπως αναμενόταν) με 3-0 στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ενώ στο σωματείο της Αλεξανδρούπολης επιβάλεται και πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, αρκετά βαρύ και διόλου ευκαταφρόνητο στην παρούσα συγκυρία.

Αναλυτικά η απόφαση  που ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

«Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό: α) απώλεια του αγώνα Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής της 15.5.2016 έναντι του σωματείου Απόλλων Καλαμαριάς και κατακύρωση αυτού στο τελευταίο με τέρματα τρία έναντι μηδενός (3-0), β) χρηματική ποινή ύψους τριακοσίων (300) ευρώ, γ) αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου 2015-2016 και δ) αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας της επόμενης περιόδου».