Στο στόχαστρο του Παμβοχαϊκού ο αρχηγός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ανέστης Δαλακούρας

Μακριά από την Αλεξανδρούπολη και τον Εθνικό ενδέχεται να βρει η νέα σεζόν τον αρχηγό του Ανέστη Δαλακούρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά την απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους από τον Δεκέμβριο εξαιτίας του τραυματισμού του, ο παίκτης έχει προτάσεις και τις εξετάζει σοβαρά.

Όπως γράφει μάλιστα το greekvolley, ο Ανέστης Δαλακούρας βρίσκεται στο στόχαστρο του Παμβοχαϊκού. Αν η πληροφορία ευσταθεί, τότε οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή είναι πολλές, καθώς υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανανέωσε την συνεργασία του με την ομάδα του Βραχατίου ένας προπονητής που τον γνωρίζει πολύ καλά, καθότι είναι και συντοπίτης του ως Εβρίτης αλλά και… ομοσπονδιακός: ο Κώστας Δεληκώστας.

«Ο Kώστας Δεληκώστας γνωρίζει καλά τον Ανέστη Δαλακούρα από την Εθνική Ανδρών κι έτσι δεν ήταν κάτι το μη αναμενόμενο να μη κινήσει τον ενδιαφέρον του και για την ομάδα στην οποία θα είναι προπονητής τη σεζόν που μας έρχεται. (…) Ο Παμβοχαϊκός θέλει ένα πολύ καλό ακραίο Έλληνα στα άκρα που πέρσι κάλυπταν δύο ξένοι και η περίπτωση του Δαλακούρα είναι άκρως ενδιαφέρουσα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο Ανέστης Δαλακούρας είναι ένα από τους καλύτερους ακραίους του ελληνικού βόλεϊ και αποτελεί στέλεχος των Εθνικών Ομάδων από την Εθνική Παίδων ως και σήμερα στην Εθνική Ανδρών (προπονείται στη Θεσσαλονίκη για το World League). «Είναι γέννημα-θρέμμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και δεν έχει αλλάξει ποτέ ομάδα, αναζητεί ωστόσο όμως στο μέλλον του και σε μια ομάδα του εξωτερικού εδώ και αρκετό καιρό», προσθέτει το δημοσίευμα.

Ο τραυματισμός του στο περσινό πρωτάθλημα τον έφερε πίσω αγωνιστικά αλλά αυτό έχει ξεπεραστεί πλέον και είναι ετοιμοπόλεμος με την Εθνική Ανδρών, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ακόμα πιο ετοιμοπόλεμος τη νέα σεζόν. Αν φύγει και ο Δαλακούρας από τον Εθνικό, θα συνεχιστεί η… αποεβροποίηση της ομάδας, η οποία σταδιακά έχει συντελεστεί την τελευταία τριετία (συγκριτικά με την ομάδα που έβγαλε πρώτη φορά Ευρώπη τον Εθνικό).

Ήδη υπενθυμίζεται ότι έχει «κουνήσει μαντίλι» ο Άκης Δαρίδης (ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό), αναζητά το μέλλον του στο εξωτερικό ο Σταύρος Κασαμπαλής (αν και φέρεται να έχει πρόταση και από μεγάλη ελληνική ομάδα) ενώ έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην ομάδα ο Γρηγόρης Κοντοστάθης (με την οποία έχει συμβόλαιο βέβαια, αλλά ο ίδιος θέλει να συνεχίσει στον Ηρακλή Χαλκίδας).