Το Σαββατοκύριακο με επίκεντρο τη Κομοτηνή ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος Θράκης

Πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο ο Ποδηλατικός Γύρος Θράκης 2016, ένας νέος θεσμός με επίκεντρο την Πλατεία Κομοτηνής που διοργανώνεται από τον Θράκα Ιππέα με συμμετοχές από όλη τη χώρα.

Το Σάββατο 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί αγώνας ατομικής χρονομέτρησης με εκκίνηση στις 16:00 το απόγευμα. Άνδρες και έφηβοι θα τρέξουν 25 χιλιόμετρα, παίδες και παμπαίδες 12 χιλιομετρα, μινι μεγαλα 5 χιλιομετρα, μίνι μικρα 3 χιλιομετρα ενώ η κατηγορία open αφορά τα 25 χιλιομετρα.

Την Κυριακή 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί αγώνας αντοχής Δρόμου. Οι κατηγορίες θα είναι αυτές των ανδρών και των εφήβων μήκους 128 χιλιομέτρων με κοινή ώρα έναρξης στις 11.00 το πρωί και η open στην ίδια διαδρομή αλλά με εκκίνηση ένα τέταρτο αργότερα, στις 11.15 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδρομή του Σαββάτου θα είναι απολυτως κλειστη στην κυκλοφορια λοιπων οχηματων, αλλά δεν ισχυει το ιδιο για την διαδρομη της Κυριακης που θα είναι ανοιχτη σε κυκλοφορια.

Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο πιστοποιημένο εξοπλισμό για το κάθε αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση αγώνα.

Όσο αφορά τους αγώνες του Σαββάτου και της Κυριακής που θα γίνουν για τους αθλητές με αγωνιστικά δελτία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΕΟΠ, με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την ΕΟΠ για το έτος 2016.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται από τις ομάδες με ομαδική δήλωση e-mail αναφορικά με τους συμμετέχοντες στους αγώνες με δελτίο της ΕΟΠ, με συμπλήρωση της ειδικής φόρμας για την ΟΠΕΝ κατηγορια Online στην ειδική φόρμα που υπάρχει στην διεύθυνση: http://racesystem.gr/ καθώς και στην γραμματεία του αγώνα μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση και μόνο για την κατηγορία Open και το αγώνισμα αντοχής δρόμου της Κυριακής.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το αντίτιμο συμμετοχής είναι 10 ευρώ μόνο για τους Open αγώνες. Όσοι συμμετέχουν και στους δυο αγώνες open το αντίτιμο συμμετοχής είναι 15 ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.