Ο Θρακιώτης που σήκωσε ελληνική σημαία στον τελικό του Europa League Λίβερπουλ – Σεβίλλη

Μπορεί οι πάντες να ασχολούνται πλέον με τον τελικό του Champions League ανάμεσα στην Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μιλάνο, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ήταν ο τελικός του Europa League που κέντρισε το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων ανάμεσα σε Λίβερπουλ και σε Σεβίλλη.

Σε αυτόν αίσθηση είχε προκαλέσει η παρουσία μιας ελληνικής σημαίας χαμηλά στην εξέδρα, στο ύψος του κόρνερ, την οποία κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός την στιγμή των πανηγυρισμών της Σεβίλλης για το τρίτο τους γκολ, που σφράγισε και την κατάκτηση του τροπαίου στην αναμέτρηση της Βασιλείας.

Πρόκειται για το ίδιο πάνω – κάτω σημείο στο οποίο ο τηλεοπτικός φακός στο πρώτο πάνω – κάτω σημείο είχε απαθανατίσει και μια σημαία του… Άρη Θεσσαλονίκης. Έπρεπε να το έχουμε καταλάβει από τότε, αλλά πέρασε μια εβδομάδα για να το επιβεβαιώσουμε…

Δράστης αυτής της παρουσίας, που προκάλεσε αίσθηση και συζητήθηκε σε πανελλαδικής εμβέλειας sites ήταν ένας Θρακιώτης. Ο λόγος για τον Πόλυ Φωτιάδη, γνωστό φαρμακοποιό από την Ξάνθη, που μας έχει συνηθίσει σε παρουσίες σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων στο εξωτερικό.

Βέβαια, συνήθως πηγαίνει σε διοργανώσεις του μπάσκετ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν του δοθεί η δυνατότητα να βρεθεί σε ένα ποδοσφαιρικό γεγονός όπως ο τελικός του Europa League με αντιπάλους ομάδες όπως η Λίβερπουλ και η Σεβίλλη, θα χάσει την ευκαιρία.

Κάπως έτσι βρέθηκε και στην Βασιλεία και μάλιστα πανηγύρισε τη νίκη των Ισπανών, αν και δεν τους υποστήριζε εξαρχής, έχοντας μια μικρή προτίμηση στη Λίβερπουλ πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Ωστόσο σχολίασε: «Στην πορεια εγινα ΣΕΒΙΛΛΗ κερκιδα-φωνη-λαος.Οι Αγγλοι ηταν ολοι σουρωμενοι για δυο μερες και στο παιχνιδι κοιμηθηκαν!!!».