Εκατοντάδες παιδιά στο Εαρινό Φεστιβάλ Παιδικού Ποδοσφαίρου του Α.Ο. Ποντιακού – ΠΑΟΚ Αcademy (+photos)

Με τη συμμετοχή τετρακοσίων περίπου νεαρών ποδοσφαιριστών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο γήπεδο της Παλαγίας το τέταρτο Εαρινό Φεστιβάλ Παιδικού Ποδοσφαίρου, το οποίο διοργάνωσαν τα τμήματα υποδομής του Α.Ο. Ποντιακού ΠΑΟΚ Αcademy.

paidakia-pontiakos1Ο συγκεκριμένος θεσμός έχει πλέον καταξιωθεί στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, ενώ οι μικροί αθλητές από τις κατηγορίες Μπαμπίνι (γεννηθέντες 2009-2010), Προτζούνιορ (γεννηθέντες 2007-2008), Τζούνιορ (γεννηθέντες 2005-2006) και Προπαιδικό (2003-2004) χάρηκαν και διασκέδασαν σε μία αθλητική γιορτή, που είχε ως σκοπό να βιώσουν τα παιδιά τη χαρά του αθλητισμού μέσα από δραστηριότητες εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Η φετινή εκδήλωση ήταν ολοήμερη στα πλαίσια της προσπάθειας του συλλόγου για αναβάθμιση του φεστιβάλ.

Στο πρωινό πρόγραμμα έλαβαν μέρος οι κατηγορίες Μπαμπίνι και Προτζούνιορ των Ακαδημιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης (Α.Ο. Καππαδοκών, Ολυμπιακός, Α.Ο. Μαΐστρου, i-soccer, Εθνικός, Θράκη Φερών, Α.Ο. Ποντιακός).

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε τρία μέρη: α) τα παιχνίδια φιλίας στα οποία οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε διάφορα παιχνίδια με μικτές ομάδες που απαρτίζονταν από παιδιά από όλες τις Ακαδημίες, με σκοπό να διαδοθεί το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι χαρά και γιορτή και πως με τον αντίπαλο δεν πρέπει να μας χωρίζει τίποτα, β) το αγωνιστικό τουρνουά, το οποίο διεξήχθη χωρίς βαθμολογία και τελικό νικητή, αφού σκοπός ήταν η συμμετοχή και η χαρά που απορρέει απ’ αυτή και όχι το αποτέλεσμα και όπου φυσικά νικητές είναι όλα τα παιδιά και γ) τελετή λήξης και απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων, που χαροποίησαν ιδιαίτερα τους μικρούς αθλητές.

Στο απογευματινό τουρνουά συμμετείχαν οι κατηγορίες Τζούνιορ και Προπαιδικό σ’ ένα πιο αγωνιστικό τουρνουά και έλαβαν μέρος τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, της Skoda Ξάνθης, του Σπάρτακου Aγίων Θεοδώρων (ΑΕΚ Ροδόπης) και του Α.Ο. Ποντιακού.

Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Παλαγίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, που βρήκε νικήτρια και στις δύο κατηγορίες την Skoda Ξάνθη και την ομάδα Τζούνιορ του Ποντιακού να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της.

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Ποντιακού ευχαριστεί τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τους υπευθύνους του Δήμου, που ενέταξαν τη διοργάνωση στο πρόγραμμα των Ελευθερίων της πόλης, τους τριάντα εθελοντές χάρη στους οποίους εξασφαλίστηκε η οργανωτική επιτυχία του φεστιβάλ, το Παράρτημα Έβρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τη Μεραρχία για την παροχή σκηνών και τους Διαιτητές Γιώργο Ουζουνίδη, Δημήτρη Κωστακιώτη, Δημήτρη Μαγγίνα και Γιώργο Τρυπή.